ABD'nin analizi: 'Türk piyasaları oldukça etkileyici'

ABD'nin analizi: 'Türk piyasaları oldukça etkileyici'

Ekonomi Haberleri

NASDAQ Grup Başkanı Frucher de 'Türk ekonomisinin temelleri güçlü. Yüksek kazanç da etkileyici' dedi.

NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Meyer Sandy Frucher, Türk ekonomisinin oldukça güçlü bir temele sahip olduğunu belirterek, "Türk piyasalarındaki yüksek kazanç oldukça etkileyici. Biz, Türkiye'de piyasaların büyümeyi sürdüreceğini düşünüyoruz" dedi. NASDAQ OMX ve Borsa İstanbul arasında imzalanan stratejik ortaklık çerçevesinde düzenlenen gong töreni sonrası açıklamalarda bulunan Frucher; Türk piyasalarının bölgesinde önemli bir merkez olacağını, İstanbul'un da uluslararası finans merkezi olma yolunda önemli bir adım attığını vurguladı. Türkiye'nin, finansal piyasalar için önemli bir yol haline geldiğini kaydeden Frucher, "Türkiye dünyada, farklı kültürlerin, farklı dinlerin buluştuğu bir nokta. Bu yüzden söz konusu ortaklık tüm insanların daha fazla anlaşılmasına, büyümesine yardımcı olacak. Mükemmel bir sinerji ve mükemmel bir ortaklık oldu. Borsa İstanbul, iş birliği anlaşmasıyla daha fazla genişleyecek ve daha iyi hizmet sunacak. Bu bir çeşit kumar ya da oyun değil, bu uzun vadeli bir yatırım. Borsa İstanbul böylece şu anki durumundan çok daha iyi hale gelecek" diye konuştu.

nbsp;ABD'nin analizi: 'Türk piyasaları oldukça etkileyici'

NASDAQ'ın kapanış zilini Prof. Dr. Barbarosoğlu çaldı
ABD'nin ve dünyanın en büyük teknoloji borsası 'NASDAQ OMX'in kapanış zilini, Boğaziçi Üniversitesi'nin kuruluşunun 150'nci yılı sebebiyle Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu çaldı. Boğaziçi Üniversitesi'nin, "Robert College" olarak 1863 yılında kendini eğitime adamış bir grup Amerikalı tarafından kurulduğunu hatırlatan Barbarosoğlu, onların onuruna kapanış zilini çaldığını söyledi. Barbarosoğlu, ''Bu eğitim hizmetine bir 150 yıl daha devam etmek için söz veriyoruz'' dedi. NASDAQ OMX Kurumsal Müşteri Grubu Başkan Yardımcısı David Wicks de Boğaziçi Üniversitesi'nin Türkiye'nin en önde gelen ve dünyanın da en iyi 200 üniversitesinden biri olduğunu bildirdi. Açılış zilini çalan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan'ın da katıldığı kapanış töreni, NASDAQ binasının Times Meydanı'na bakan büyük ekranlarına yansıtıldı.

nbsp;ABD'nin analizi: 'Türk piyasaları oldukça etkileyici'
Arkadaşımız Ziya Osman Açıkel, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ile görüştü.

ZİYA OSMAN AÇIKEL / NEW YORK


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...