Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SPK'dan 108 kişiye borsa yasağı

/ Kaynak: AA
SPK'dan 108 kişiye borsa yasağı

Ekonomi Haberleri  / AA

Sermaye Piyasası Kurulu, 108 kişi hakkında 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda, haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilen ve suça konu işlemlerin gerçekleştirildiği hesapların sahibi olan 108 kişi hakkında, 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi.

YAKLAŞIK 4,5 MİLYON LİRALIK DARİ PARA CEZASI
SPK, Tivak Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BLCYT), Baysan Trafo Radyatörleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BAYRD), Denge Yatırım Holding A.Ş. (DENGE) ve Hitit Holding A.Ş. (HITIT) nbsp; pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda, SPKn'nun 115. maddesi uyarınca 24 kişi hakkında suç duyurularının yapılmasını kararlaştırdı.

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'nin (şirket) nbsp; SİS Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile devralma suretiyle birleşmesi neticesinde, şirket sermayesini temsil eden payların yüzde 72,87'sine sahip olarak yönetim kontrolünü elde eden Zeynep Tümer'in Kurul karar tarihinden itibaren 6 iş günü içerisinde şirketin diğer ortaklarına yönelik olarak pay alım teklifinde bulunmak üzere Kurul'a başvurmaması nedeniyle Zeynep Tümer'e 3 milyon 436 bin 942 lira idari para cezası verdi.

Kurul ayrıca Levent Erdoğan'a 269 bin 500 lira ve 21 bin 560 lira, Goldart Holding AŞ'ye 369 bin 834 lira, Yavuz Selim İnal'a 369 bin 834 lira ve Öztürk Şerefoğlu'na 369 bin 834 lira idari para cezası verdi.

108 KİŞİYE 2 YIL MEN
Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BLCYT), Baysan Trafo Radyatörleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BAYRD), Denge Yatırım Holding A.Ş. (DENGE) ve Hitit Holding A.Ş. (HITIT) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda, haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilen ve suça konu işlemlerin gerçekleştirildiği hesapların sahibi olan 108 kişi hakkında, 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine de karar verildi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...