Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fındık fiyatı durdurulamıyor!

Fındık fiyatı durdurulamıyor!

Ekonomi Haberleri

5 lira seviyelerinden satışa sunulan randımansız kabuklu fındığın kilogram fiyatı, Mart ayının sonundaki donun ardından yükselerek 11 liraya ulaştı.

Zonguldak Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Doğu Karadeniz'deki don nedeniyle fındık bahçelerinin yüzde 60'ının zarar görmesinin fiyatları arttırdığını belirterek, "Batı Karadeniz'de 50-55 randıman fındığın kilogramı, 10 ile 11 lira arasında değişiyor" dedi.
Türkoğlu, fındık fiyatlarının bu yıl tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştığını söyledi. Marttaki don olaylarının ardından fiyatların aniden arttığına dikkati çeken Türkoğlu, şunları kaydetti: "Doğu Karadeniz'de don nedeniyle fındık bahçelerinin yüzde 60'nın zarar görmesi, fiyatların yükselmesine neden oldu. Batı Karadeniz'de 50-55 randıman fındığın kilogramı, 10 ile 11 lira arasında değişiyor. Fiyatlar ileri ki günlerde daha da artabileceği tahmin ediliyor. Fındık sezonunda fiyatlar bu seviyede kalabileceği diye düşünüyorum. Elinde fındık olan üreticiler çok şanslı. Martta serbest piyasada fiyatlar 6-7 lira bandındaydı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...