Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hak-iş 1 Mayıs'ta Kayseri'de

/ Kaynak: İHA
Hak-iş 1 Mayıs'ta Kayseri'de

Ekonomi Haberleri  / İHA

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu olarak 1 Mayıs'ı Kayseri'de kutlayacaklarını söyledi.

Kentte bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir toplantı düzenleyen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu olarak 1 Mayıs'ı Kayseri'de kutlayacaklarını söyledi. Arslan, "Geçtiğimiz yıllarda Ankara'da yaptığımız 1 Mayıs kutlamalarında Ankara'daki bütün sivil toplum örgütlerini davet edip 1 Mayıs konusunda hem 1 Mayıs'ın bizim için ne anlam ifade ettiğini, ama dünyada ne anlama geldiğini, Türkiye'de ise ne anlamda bir algı olduğunu? Bu algının neden oluştuğunu? Bunun gerçek olmadığını. Esas 1 Mayıs'a sahip çıkmamız gereken bir gün olduğunu, bunun da daha çok bizim üzerimizde bu sorumluluğun olduğunu anlatmaya çalıştık. Burada da öyle zannediyorum ki hayatlarında ilk defa 1 Mayısla ilgili bir toplantıya katılan bir kısım sivil toplum örgütlerinin olduğunu zannediyorum. Ama bunu yapmamız gerekiyor. Eğer dünyanın ve emekçilerin 128 yıldır kabul ettiği, uğruna canlarını, kanlarını feda ettikleri bugün niye bu kadar önemli bunu anlatmaya çalışacağız" dedi.

Kayseri'nin Anadolu'da parlayan bir şehir olduğunun altını çizen Arslan, "Konfederasyonumuz her yıl bir ilde 1 Mayıs kutlamalarını gerçekleştirme hususunda bir prensip kararı almıştı. 2012 yılında Ankara'da 1 Mayıs'ı Memur-Sen ile beraber büyük bir coşku ile kutladık. 2013 yılında Hak-İş Konfederasyonu Karabük'te beraberdik. Bu senede Kayseri'de kutlayacağız. 2-3 tane il finaldeydi. Kayseri'nin öne çıkmasının nedeni Hak-İş'e bağlı sendikaların Kayseri'de yoğun bir örgütlülüğü var. Bizim birinci tercihimiz Kayseri'de özel sektör ve kamuda Hak-İş bir üye potansiyeli var. Sadece merkezinde değil, ilçelerde de önemli bir üye potansiyelimiz var. Kayseri gerçekten Anadolu'nun yükselen yıldızlarından olan bir kenttir. Sanayileşmesinin ciddi bir anlamda belli bir aşamaya getirmiş, pek çok organize sanayi bölgesinde dünyaya mal satacak üretim yapan, marka değeri olan ve endüstri ilişkileri sisteminin modern anlamında farklı bir şehrimiz. Anadolu'nun orta yerinde diğer illerden katılacak arkadaşlarımızın da kolay ulaşabileceği bir şehrimiz. Aynı zamanda şehircilik olarak da bir modern kent olma konusunda önemli bir aşamaya geçmiş bir şehrimizdir. İnanıyorum ki coşku ile heyecan ile büyük bir katılım ile Kayserililerin vereceği büyük bir manevi destek ile inşallah Türkiye'ye örnek bir 1 Mayıs'ı armağan edeceğiz" dedi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...