Vestino AB'yi fethedecek

Vestino AB'yi fethedecek

Ekonomi Haberleri

Şahinler Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, "Avrupa'da 3. sıraya düştük ama yine zirveye çıkacağız" dedi.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal nbsp;Şahin, tekstil entegre, turizm, inşaat, gıda ve bilişim sektörlerinde yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Şahin, "Büyük balık küçük balığı yer denir, oysa şimdi ticarette hızlı balık yavaş balığı yiyor. Biz hızlı ve atılımcı bir döneme giriyoruz" dedi. 5 ülkede yaptığı yatırımlarla 1 milyar avroluk ciroya ulaşan ve 10 binden fazla kişiye istihdam sağlayan Şahinler Holding, kendi iç dinamiklerinin sağladığı avantajları değerlendirerek hızla büyüyor. 1982 yılında kurduğu Santex firması ile tekstil sektörüne toptancılık yaparak başlayan Kemal Şahin, kurduğu entegre tesisi kısa süre içinde Avrupa'nın 3, dünyanın 18. büyük şirketine dönüştürdü. Başta Zara, Primemark, C amp;A, Otto gibi dünyaca ünlü perakende zincirlerine çalışan Şahinler Holding, bugün 3 milyar avroluk ticaret hacmi bulunan Avrupa Serbest Bölgesi'nin kurulmasına da öncülük etti. Holdingin Avrupa'daki diğer faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kemal Şahin, nbsp;Edirne'deki fabrikada 2 bin 200, ASB'deki fabrikada da 500 çalışanları olduğunu belirterek nbsp;Zara'nın çalışan sayısını 2 bin 700'den 5 bine, kapasiteyi de ikiye katlamak istemesi nedeniyle yeni yatırım projeleri bulunduğunu anlattı. Şahin, ilk etapta ASB'de kurulacak yeni fabrika ile 500 kişilik yeni yatırım olacağını, böylece buradaki çalışan sayısının 1000'e çıkacağını, Edirne'de de büyük bir fabrika açarak çalışan sayısını 4 bine yükselteceklerini belirtti. Şahin, halen yüzde 70'inin Avrupalı yatırım şirketleri tarafından kullanılan serbest bölgenin tamamen dolduğunu ve ikinci bir serbest bölge kurulması için temaslarının sürdüğünü kaydetti.
Kemal Şahin, Almanya'da 64 mağazası bulunan Vestino'nun Aralık 2012'de Turquality'ye girdiğini, Vestino'yu yurt dışında popüler bir marka yapacaklarını belirterek, "İlk etapta Almanya çapında bir marka olacağız, ikinci etapta ise dünyaya açılacağız" dedi. nbsp;Vestino'nun mağaza sayısını kısa vadede 120'ye çıkaracaklarını belirten Şahin, modayı takip eden değil öncülük eden bir nbsp;marka olacağız. Önce Almanya'da ardından Avrupa'da genişleyeceğiz" dedi.




Gezi nbsp;ve 17 Aralık'ın sancıları bitti
Türkiye'de geçtiğimiz yıl yaşanan Gezi olayları ve 17 Aralık sürecinin ekonomiye ciddi zararlar verdiğini belirten Kemal nbsp;Şahin, ancak belediye seçimlerinde alınan sonuçların siyasi istikrarı pekiştirdiğini söyledi. Şu an hızlı bir toparlanma sürecinin yaşandığını kaydeden Şahin, "Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntıların sonuçları yılın ilk yarısına yansıdı. Ancak yılın geri kalan yarısında nbsp;çok daha olumlu bir tablo olacak. İstikrar yönünden sıkıntı yok. Faizler iniyor, cari açık toparlandı. Kur dengesi de sağlanıyor" diye konuştu.




FİKRET ÇENGEL / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...