Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın 5 haftanın en düşüğünde

Altın 5 haftanın en düşüğünde

Ekonomi Haberleri

Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda gerileyerek 1300 dolar seviyesinin aşağısına geriledi.

ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin güçlü kar açıklaması yatırımcıların risk iştihanı artırırken altın satmasına neden oldu.

Geçen hafta 1326 dolara kadar yükselen altın fiyatı Perşembe günü 1291,50 dolara geriledi. Yarım puandan fazla düşen altın fiyatı, aralıksız üç gündür değer kaybetti ve 5 haftanın en düşüğüne geriledi.

Piyasalarda şimdilik Ukrayna ve Gazze gelişmelerinin bölgesel çatışmalara dönüşmeyeceği fiyatlanırken, altın fiyatları desteklenmiyor.

Yurtiçi piyasalarda da altının gramı yüzde 1,3 değer kaybederek 87,20 TL'ye indi. Altının gram fiyatı Mart'ta 100 TL'ye yaklaşmıştı.

ALB Menkul Değerler sabah raporunda altının daha düşük seviyeleri görebileceğini belirtti. "Altın 1305 desteğini kırmıştır. Paritenin 1298 desteğini de kırması durumunda satış baskısının artarak 1292 seviyesini hedefleyebileceği mümkün gözükmektedir. Paritenin 1298 seviyesinden destek bulması durumunda ise tekrardan 1305 seviyesi hedeflenebilir. Gram altın ise 87,45 desteğini aşağı yönlü kırması halinde 86,55 desteğini, bu seviyeden destek alması halinde ise 88,10 direncini hedefleyebilir."

Bugün ABD'de gelecek haftalık işsizlik maaşı başvuruları altın fiyatları üzerinde etkili olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...