Kürt markalarına başvuru yağıyor

Kürt markalarına başvuru yağıyor

Ekonomi Haberleri

Kürt Hava Yolları'nın ardından girişimciler; Kurdish International Collage, Kürt Köftecisi, ColaKürt, Kürtea ve Kürtcell için patent enstitüsüne koştu.

Uyanık girişimciler Kürt marka üretiminde hız kesmiyor. Kürt Hava Yolları'nın ardından girişimciler başka Kürt markalarının patentini almak için harekete geçti. İskender Kasapoğlu isimli vatandaş "Kürt Köftecisi" ismine talip oldu. İsmi belli olmayan bir kişi de "ColaKürt" için Patent Kurumu'nun kapısını çaldı. "ColaKürt" adı altında enerji içecekleri, sebze ve meyve suları, maden suları üretmeyi planlıyorlar. Yiyecek markası üretmeyi de ihmal etmeyen girişimciler "Kürtea" ismi için Türk Patent Enstitüsü'ne koştu. Bu marka adı altında kahve, kakao, kahve veya kakaolu içecekler, çikolatalı içecekler, pastacılık ve fırıncılık mamulleri üretmeyi hedefliyorlar. Murat Eken adlı bir vatandaş da Kürtcell'in markasını alabilmek için TPE'ye defalarca başvuru yaptı. Kurdish International Collage (Uluslararası Kürt Kolejleri) patentini almak için de başvuru yapıldı.
Ebru Karatosun ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...