Sıfır faizli krediye rekor başvuru

Sıfır faizli krediye rekor başvuru

Ekonomi Haberleri

Soma faciası ve Suriye'deki çatışmalardan etkilenen KOBİ, esnaf ve sanatkarlara yönelik 0 faizli kredi için 5 günde 2 bin 148 iş yeri başvuruda bulunldu.

Cazip kredi imkanından yararlanmak isteyen işletmeler, KOSGEB hizmet merkezi müdürlükleri ve bankalara başvurdu.

Başvurunun başladığı 21 Temmuz Pazartesi gününden 25 Temmuz Cuma gününe kadarki ilk 5 günde Kırkağaç, Soma, Ceylanpınar ve Akçakale'den 2 bin 148 işletme toplam 103 milyon liralık kredi başvurusunda bulundu.

Yoğun talepten dolayı özellikle KOSGEB hizmet merkezi müdürlüğünde görev yapan uzmanlar ek mesai yaptı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilk 12 ayı geri ödemesiz, sıfır faizli 50 bin liralık kredi fırsatını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Kredi, oağanüstü şartlardan dolayı ekonomik sıkıntı yaşanan bölgelerde memnuniyetle karşılanmıştı.

Bakan Işık, konuya ilişkin değerlendirmesinde, kolaylıktan yararlanmak için gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda kesin talimatı bulunduğunu belirten Işık, şunları kaydetti: "Milletimize yakın olmamızın meyvesi onların teveccühü ile karşılık buluyor. Allah bizlere böyle sıkıntıları bir daha yaşatmasın. Bu bölgelerdeki KOBİ, esnaf ve sanatkarlarımızın bayrama böyle mutlu bir şekilde girmelerinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...