Tatil ve seçimin ardından konut satışları coşacak

Tatil ve seçimin ardından konut satışları coşacak

Ekonomi Haberleri

Tatil sezonunun ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından düşen kredi faizleri ile konut satışlarında artış bekleniyor

Ramazan ayı, yaz tatili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi etkenlerle konut kredilerindeki faiz indirimi satışlara beklenen etkiyi yapmadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından konut satışlarında hareketli bir döneme girileceğini belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, "Bunların tamamının etkisinin eylül ayı itibarı ile bittiğini düşündüğümüzde sadece ekim ayındaki Kurban Bayramı tatili, satışın azalacağı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor" dedi.
Faizlerin haziran ayı itibariyle düşme trendine girmesinin ardından ipotekli konut satışlarında bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 8'lik artış görüldüğünü anlatan Maya, geçen yılın haziran ayı ile bu yılın haziran ayı kıyaslandığında ise toplam satış adedinin yaklaşık yüzde 4 düştüğünü söyledi.


FAİZLER GERİLEDİ
Merkez Bankası'nın mayıs ayından itibaren politika faizinde indirime gitmesiyle düşüşe geçen konut kredi faizleri, 200 baz puan azalarak yüzde 13.71'den yüzde 11.51'e geriledi.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...