Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Borsa, bayramın ardından haftaya düşüşle başladı

/ Kaynak: AA
Borsa, bayramın ardından haftaya düşüşle başladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, Ramazan Bayramı'nın ardından haftaya önceki kapanışa göre 299,23 puanlık düşüşle 83.918,79 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,36 değer kaybederken, bankacılık endeksi yüzde 0,86 ve holding endeksi yüzde 0,28 düştü. Analistler, yurt içi piyasalarının kapalı olduğu üç gün içinde yurt dışında başta ABD'de açıklanan ikinci çeyrek büyüme verisi olmak üzere Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar ve Arjantin'in 13 yıl içinde ikinci kez temerrüde düşmesi gibi gelişmelerin bugün yurt içinde fiyatlanacağını belirtiyor. Endeksin 84.500 ve 84.900 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, olası düşüşlerde ise 83.800 ve 83.200 seviyelerinin destek olabileceğini tahmin ediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...