Yıldız: IŞİD'den petrol aldığımız büyük iftiradır

Yıldız: IŞİD'den petrol aldığımız büyük iftiradır

Ekonomi Haberleri

Taner Yıldız: 'IŞİD'den, Irak'tan, El Nusra cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddia edenler oldu. Bu iddia tamamen asılsız, hâtta yalandır" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye bölgesinde güçlenmeye çalışırken gayri safi yurt içi hasılasını üç katına çıkartırken, 2023 hedeflerini ortaya koymuşken IŞİD'den, Irak'tan, El Nusra cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddia edenler oldu. Bu iddia tamamen asılsız, hâtta yalandır" dedi. Yıldız, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi'nin Anadolu Harikalar Diyarı'nda düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, "Bu iddia bir iftiradır ve Türkiye'nin itibarsızlaştırılmasıyla alakalı bir çıkıştır. Bunlara kesinlikle tevessül etmeyeceğimizi Türkiye Cumhuriyeti Hukuk Devleti olarak herkes bilir. Bununla alakalı bizim terör örgütünün içindeymişiz gibi propaganda yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. O yüzden kesin ve net bir dille bunları yalanlarken, Türkiye'nin kendi içinde de zayıflatılmasıyla alakalı çalışmaların olduğunu hep birlikte biliyoruz" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...