Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3. köprüde kuleler 200 metreye yaklaştı, takvimin önüne geçildi

3. köprüde kuleler 200 metreye yaklaştı, takvimin önüne geçildi

Ekonomi Haberleri

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kule yükseklikleri Asya yakasında 195,5 metreyi, Avrupa yakasında ise 198,5 metreyi buldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'un 3'üncü boğaz köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kule yüksekliklerinin Asya tarafında 195,5 metreyi, Avrupa tarafında 198,5 metreyi bulduğunu söyledi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 2015 yılı sonuna kadar hizmete almak istediklerini, bu kapsamda 3 vardiya halinde çalışmaları sürdürdüklerini belirten Elvan, şöyle konuştu; "Toplam 5 bin 110 personelimiz bu projeyi söz verdiğimiz tarihe yetiştirmek, ülkemize kazandırmak için çalışıyor. Takvimin önünde yer alıyoruz. Kazı işlerini şimdiden tamamladık. Tamamlandığında 321 metreyi aşan yüksekliğiyle de dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olacak. İstanbul'un yeni silüeti Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile şekillenecek." Elvan, "Köprüden geçecek demiryolu ile Edirne'den İzmit'e kadar kesintisiz demiryolu taşımacılığı yapılabilecek. Bu raylı sistem, Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilerek Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Yeni Havalimanını da birbirine bağlayacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...