Şimdi de vergi ve prim affı dolandırıcıları türedi

Şimdi de vergi ve prim affı dolandırıcıları türedi

Ekonomi Haberleri

'Vergi borcunuzla ilgili bilgilendirme' diyerek 'gib' uzantılı mail gönderen dolandırıcılar, mükelleflerin hesabını boşaltıyor.

Dolandırıcılar sınır tanımıyor. Özellikle teknolojik cihazların kullanımının artmasıyla kötü niyetli kişiler bu alanlarda yoğunlaştı. nbsp;
Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasını içeren 'Torba Kanun'da Meclis süreci devam ederken, kanun yürürlüğe girmeden dolandırıcılığı başladı. Kötü niyetli kişi ve oluşumlar, sahte e-posta ve kısa mesajlarla vatandaşın hesaplarını ele geçirmeye veya verilen hesaplara para yatırmaya yönlendiriliyor. Bu e-postalarda da Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) uzantılı sahte adres kullanılarak güven sağlanmaya çalışılıyor. Maliye Bakanlığı ise sahte elektronik postalara karşı halkı dikkatli olmaya çağırdı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İdaremiz adına (bilgilendirme@gib.gov.tr) diye belirtilen sahte hesaptan mükelleflere e-posta gönderiliyor. İnternet Vergi Dairesi logolu, 'Birikmiş vergi borcu bilgilendirmesi' konulu bu e-postaların Başkanlığımızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Başkanlığımızca vergi ödeme ve iade süreçlerine ilişkin hiçbir şekilde e-posta gönderilmemektedir" denildi. Yapılan açıklamada, mükelleflerin mağduriyet yaşamaması için söz konusu e-posta içeriklerine itibar etmemeleri, elektronik postalarda bahsi geçen işlem adımlarını yapmamaları, verilen linklere 'tıklamamaları' konusunda uyarıda bulunuldu.
Borcunuzu kendiniz öğrenin
Vatandaşların, kötü niyetli kişi ve oluşumlar tarafından dolandırılmamak için dikkat etmesi tavsiye edildi. Yapılan uyarıda, "Vergi ceza ve diğer alacaklarla ilgili olarak ödeme süresi geçmiş borçlarınızı, Başkanlığımıza ait www.gib.gov.tr ve http://gib.gov.tr internet sitesi üzerinde bulunan 'Borç Bilgilendirme Servisi' uygulamasından istenilen bilgileri girerek öğrenmeniz mümkün bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Cenk Esen / TÜRKİYE GAZETESİ

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...