Ziraat, Bank Asya'dan vazgeçti

Ziraat, Bank Asya'dan vazgeçti

Ekonomi Haberleri

Ziraat Bankası, Bank Asya ile yaptığı resmi olmayan satın alma görüşmelerini bankanın öncelikleriyle uyumlu olmadığı gerekçesiyle sonlandırma kararı aldı.

Körfez'den gelecek yatırımların önünü açmak için katılım bankası çalışmaları yapan Ziraat Bankası, Bank Asya ile yaptığı resmi olmayan satın alma görüşmelerini bankanın öncelikleriyle uyumlu olmadığı gerekçesiyle sonlandırma kararı aldı. Ziraat Bankası'ndan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir" denildi. Bank Asya'nın akşam saatlerinde KAP'a yaptığı açıklamasında ise "Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik görüşmeleri başlatacak resmi bir teklifin yapılmayacağı anlaşılmıştır. Hisselerinin % 54'ü halka açık olan Bankamızın, mevcut ortaklık yapısı ve yönetimine ilişkin herhangi bir belirsizlik bulunmamakta olup, Bankamız olağan bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir" denildi.
Bank Asya daha önce Qatar Islamıc Bank (QIB) ile stratejik ortaklık konusunda görüşmelere başlandığını 25.03.2014 tarihinde kamuoyuna duyurmuştu. 08.08.2014 tarihinde yapılan açıklamada ise QIB ile anlaşma sağlanamadığı bilgisi verildi. Yaşanan bu gelişmelerin banka hisselerini dalgalandırması nedeniyle hisseler geçici olarak işleme kapatıldı. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "25 Mart 2014 tarihinden itibaren şirketin ortaklık yapısı ile ilgili olarak basın ve yayın organlarında çelişkili haberlerin yer alması, bu haberlerin pay senedinin fiyatında ciddi ve süreklilik arz eden dalgalanmalara yol açmış olması, Şirketin ortaklık yapısının ve yönetiminin değişimi ile ilgili olarak yürütülen sürecin açık ve net olarak kamuoyuna duyurulmasının sağlanmasına imkan tanınması, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ASYAB ile vergi tahsilatına ilişkin olarak yapılmış olan protokollerin 8 Eylül 2014 tarihinden itibaren feshedildiğinin açıklanması, sebeplerinden ötürü, Borsa İstanbul Pay Piyasasında işlem gören 'ASYAB' payları geçici olarak işleme kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Bank Asya hisselerinin 5 gün süreyle işleme kapalı kalması nedeniyle Borsa İstanbul, bu sefer de hisselerin tabeladan silindiğini duyurmuştu. Öte yandan Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), aldığı kararla Bank Asya'nın vergi tahsilatına ilişkin yetkisinin 8 Eylül itibarıyla sonlandırılmasına karar verildiği açıklamıştı. GİB'in ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) tahsilat yetkisinin aynı tarihte sonlandırılacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...