'Ekonomide ikinci sıçramanın eşiğindeyiz'

'Ekonomide ikinci sıçramanın eşiğindeyiz'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu 1. Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında ekonomiye dair çok önemli mesajlar verdi.

AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 1. Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında ekonomiye dair çok önemli mesajlar verdi.

Ahmet Davutoğlu, "AK Parti iktidarlarında ekonomik sıçrama yaşandı. IMF defterini kapatmış bir Türkiye var. İkinci sıçramanın eşiğindeyiz. dedi. Ekonomik gücümüzün kaynağı insanımızdır, coğrafyamızdır. Yeni ekonomik sıçrama için insan kaynağını ve katma değeri artırmak zorundayız. Hiç kimse, bu ülkeyi borç batağı üzerinden idare edilebilir bir ülke haline getiremeyecek" ifadelerini kullandı. Davutoğlu ar-ge çalışmalarına ve eğitimli insana dikkat çekti.

"Yeni bir Anayasaya ihtiyacımız var"

"Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var, yeni anayasa özgürlükçü karakteriyle yeni Türkiye'nin yolunu açacaktır" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin AB hedefinin stratejik bir hedef olduğunu da belirtti ve "Bu, kararlılıkla sürdürülecektir" dedi.

Basındaki haberlere cevap verdi: Erdoğan'la ihtilaf olmayacak!

Yeni dönemde cumhurbaşkanı ve başbakan arasında ihtilaf yaşanabileceğine dair basında çok sayıda yorum yer aldığına dikkat çeken Davutoğlu, "Dava arkadaşları arasında hiç bir zaman ihtilaf çıkmaz, seçilmiş cumhurbaşkanı ve başbakan birlikte hizmet edecek" dedi.

"AK Parti dönemlerinde birinci büyük ekonomik sıçramayı yaşadık. Atıl kapasite öylesine öylesine güçlü ve iyi bir yönetimle harekete geçirildi ki bu dönemler 12 yıl, kendisi aciz ve hasta adam gibi görülen bir ülkenin ayağa kalkmasını sağlayan ekonomik bir devrim gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun istitatistiksel rakamlarını verdi. Ben buna girmek istemiyorum. Herkes biliyor ve şahittir ki 2001'in hasta adamından 2014'ün yükselen ekonomik gücüne, 2015'in G-20'ye ev sahipliği yapacak en sağlıklı ekonomisine gelmesinin yolu kararlı, basiretli ve rasyonel bir ekonomik politikadan geçmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...