Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tüketici güveni azaldı

/ Kaynak: İHA
Tüketici güveni azaldı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Tüketici güven endeksi yüzde 0,9 azalarak 73,2 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 oranında azaldı; Temmuz ayında 73,9 olan endeks, Ağustos ayında 73,2 değerine geriledi. Gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,5 oranında azaldı. Temmuz ayında 25 olan endeks, Ağustos ayında 23,7 değerine düştü. Bu düşüş, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor. Gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısı beklentisi endeksi yüzde 4,2 oranında azalarak, Ağustos ayında 77,7 değerine düştü. Bu azalış, işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki artıştan kaynaklandı.
Hanenin gelecek 12 aylık döneme ilişkin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,7 oranında arttı. Temmuz ayında 91,1 olan endeks değeri Ağustos ayında 91,7 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.


Temmuz ayında 98,4 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 1,5 oranında artarak, Ağustos ayında 99,8 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde g

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...