Piyasalarda Ukrayna endişesi

Piyasalarda Ukrayna endişesi

Ekonomi Haberleri

Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın Rus birliklerinin ülkesine sokulduğu yönündeki açıklamaları Avrupa borsaları ve piyasalarda satışlar getirdi.

Avrupa borsaları, Euro ve Alman devlet tahvillerinin getirileri, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko'nun Rus birliklerinin ülkesini sokulduğunu söylemesinin ardından düştü. Poroshenko, Rusya askerlerinin Ukrayna'ya sokulduğunu belirterek güvenlik ve savunma konseyini acil toplantıya çağırdı.

Avrupa'nın FTSEurofirst 300 borsa endeksi yüzde 0.7 düşüşle 1,369.18 puana gerilerken, Almanya'nın 10 yıllık tahvilinin getirisi rekor düşük seviye olan yüzde 0.879'a indi. Euro ise dolar karşısında 1.3172 ile günün en düşük seviyesini gördü. Rus rublesi Poroshenko'nun sözlerinin ardından Mart'tan bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi.

ALTIN DA DÜŞTÜ

Altın fiyatı 1293 dolara kadar yükseldi. Bu arada dolar endeksi tekrar 82,5'e doğru hareketlendi. Rubleden sonra dolar karşısında en çok kayıp Macar Forinti ve Türk Lirası'nda gerçekleşti. MSCI gelişen ülkeler endeksi ise 3 yılın zirvesinden yüzde 3 düşen Rusya borsası önderliğinde düşüyor. Gelişme petrol fiyatlarında büyük bir oynamaya neden olmadı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...