Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Draghi avro yağdıracak!

Draghi avro yağdıracak!

Ekonomi Haberleri

Önümüzdeki hafta Avrupa Merkez Bankası'nın para musluklarını açması bekleniyor.

Avrupa'da son 3 yıldır alınan bütün tedbirlere rağmen iç piyasaların canlanamaması, önümüzdeki hafta yapılacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısından "parasal gevşeme" beklentilerini artırdı. ECB Başkanı Mario Draghi geçen hafta ABD'deki Jackson Hole toplantısında yaptığı konuşmada "hem parasal hem de mali tarafta adımlar atılması" için çağrıda bulunmuş, "enflasyonun daha da düşmesi durumunda elindeki bütün araçlarını kullanarak karşılık vermeye hazır olduklarını" belirtmişti. Aylardır sıfıra yakın, "deflasyon" sınırında gezinen enflasyon, piyasaya sunulan düşük faizli ve uzun vadeli kredilere rağmen yükseliş eğilimine giremedi. Bu durum 4 Eylül'de yapılacak ECB toplantısı öncesinde küresel piyasalarda "Avro Bölgesinde parasal gevşemeye gidileceği" yönündeki öngörüleri kuvvetlendirdi. Euro/dolar paritesi son bir yılın en düşük seviyesi olan 1.3150'ye kadar geriledi. Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde kısa vadeli faizler ilk defa negatife döndü. Parasal genişlemeden olumlu etkilenmesi beklenen Gelişen Ülkeler Endeksi de son üç yılın zirvesinde bulunuyor. Asya Pasifik borsaları da Ocak 2008'den beri en yüksek seviyesine ulaştı. Önümüzdeki yıl faiz artışı beklenen ABD'de bile piyasa faizinin son 15 ayın en düşük seviyesine gerilemesi, iyimserliği artırdı.

DRAGHI, BERNANKE'NİN İZİNDE
2008 krizinin ardından ABD Merkez Bankası piyasaları görülmemiş bir dolar bolluğuna boğmuş, dönemin FED Başkanı Bernanke "helikopter" lakabını almıştı. Şimdi küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin de ekonomiyi canlandırmak için Bernanke gibi para yağdırmasını bekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...