Ekonomi yönetimi değişmedi, Borsa'da kâr satışları geldi

Ekonomi yönetimi değişmedi, Borsa'da kâr satışları geldi

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul ikinci seansta düşüşte seyrediyor.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) XU100 endeksi ikinci seansa, ilk seans kapanışına göre 130,87 puanlık düşüşle 81.301,59 puandan başladı. Ancak daha sonra gelen satışlarla endeks 81 bin puanın altına geriledi. Başbakan Davutoğlu'nun yeni kabineyi açıklaması ile ekonomi yönetiminin değişmediğinin anlaşılmasının ardından son bir haftadır bu beklentiyi fiyatlayan piyasalarda sınırlı da olsa kâr satışları dikkati çekiyor. nbsp;

Dolar/TL 2,1550 seviyelerinden 2,1630'a kadar yükselirken, gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9 sınırına kadar geriledi. nbsp;Analistler, beklentinin gerçekleşmesi ile ilk anda etkili olması beklenen kar satışlarının gücünün takip edileceğini belirterek, küresel piyasaların seyri ve öğleden sonra ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin yön üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor.
Ekonomi yönetimi değişmedi, Borsa'da kâr satışları geldi

'Balon patlamak üzere'

Societe Generale Stratejisti Albert Edwards "S amp;P endeksinin daha fazla enerjisi kalmadı" dedi. Borsalarda oluşan balonun patlamak üzere olduğunu belirten Edwards, bazı analistlerin yaşanan rekor yükselişlerin nedeni olarak gördükleri hisse geri alımlarının artık bittiğini söyledi. nbsp;Societe Generale araştırmasına göre, hisse geri alımları ikinci çeyrekte birinci çeyreğe göre yüzde 20 düştü.

'Hisseler yüzde 60 düşecek' uyarısı


Piyasalarda büyük düşüş beklendiği uyarısı geldi. CNBC'ye konuşan Tice Capital Başkanı David Tice, piyasalardaki mevcut durumun 1999 ve 2006-07 yıllarını hatırlattığını belirtti. Tice "Yüzde 30-60 civarında bir düşüş olacak. Volatilite endeksi çok düşük, rahatlık çok yüksek " dedi. Hisselerdeki düşüşün piyasalarda büyük çalkantı yaşatacağını kaydeden Tice, altında da büyük artış bekliyor.

ALTIN 3 BİN DOLARA ÇIKACAK
Tice altın fiyatlarının 3 bin doları aşacağını ve bunun çok uzun bir sürede olmayacağını açıkladı. Prudent Ayı Fonu'nun kurucusu olan Tice 2009'da S amp;P 500'ün 400 dolara gideceğini öngörmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...