Çiftçinin elektrik borcu destekten tahsil edilecek

Çiftçinin elektrik borcu destekten tahsil edilecek

Ekonomi Haberleri

Bakan Taner Yıldız, Doğu'da kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için gerekirse faturaların tarımsal destek üzerinden tahsil edilebileceğini bildirdi.

Mardin'deki elektrik kesintilerin sorulması üzerine Yıldız, faturasını şu veya bu şekilde ödeyemeyenlerin elektriklerinin kesildiğini, kaçak kullanımına da müsaade edilmediğini söyledi. İyi niyetli protestolardan daha ileri giden bazı eylemler olduğunu dile getiren Yıldız, şunları kaydetti: "Özellikle tarımsal desteklerle alakalı bloke edilen destek üzerinden elektrik faturalarının talep edilmesi belki de yeni bir Bakanlar Kurulu kararıyla beraber otomatikman tahsile dönüşebilir. İlçe ismi vermeden söyleyeyim, 100 birimlik elektriğin 95 biriminin kaçak olarak kullanıldığı yerler var. Bunu normal görmemiz, doğru yorumlamamız uygun değil. Mutlaka üretilen hizmetin bedelinin fatura karşılığı ödenmesi gerekiyor." Yıldız, Kuzey Irak'tan yapılan petrol sevkiyatına ilişkin olarak da 12'inci tankerin yüklendiğini ve 8.8 milyon varillik sevkiyat yapıldığını söyledi.

2.4 MİLYON KONUT İSTEDİ
Taner Yıldız, Venezuela Ulaştırma Bakanı Haiman El Troudi ile bir araya geldi. Troudi nbsp;ihtiyaç duydukları 2 milyon 400 bin konutun tamamlanması için Türk firmalarının yardımının söz konusu olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...