2.3 milyar liralık kutsal yolculuk

2.3 milyar  liralık kutsal yolculuk

Ekonomi Haberleri

Türkiye'den kutsal topraklara hac ve umre için gideceklerin bu yıl yapacağı harcama 845 milyon avroyu yani yaklaşık 2.3 milyar lirayı bulacak.

Türkiye'den ilk kafile Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara doğru yola çıktı. Hac ve umre için gideceklerin bu yıl yapacağı harcamaların yaklaşık 2.3 milyar lirayı bulması bekleniyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin (TÜRSAB) Diyanet İşleri Başkanlığı rakamları çerçevesinde hazırladığı İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre, bu yıl 61 bin hacı adayı kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirecek. Bu yıl içinde umreye gidenlerin sayısı da 400 bini aşarak rekor kırdı. Hacı adayları, bu seyahat sırasında ortalama 4 bin avro harcarken, umre için bu rakam ortalama 1.500 avro düzeyinde seyrediyor. Türkiye'den kutsal topraklara hac ve umre için gideceklerin bu yıl yapacakları harcama 845 milyon avroyu bulacak. Bu da yaklaşık 2.3 milyar liralık bir harcama anlamına geliyor. nbsp;
Türkiye'de 400-500 bin kişi dini amaçlı olarak Suudi Arabistan'a giderken, Türk turizmi açısından da 'inanç" her geçen yıl daha büyük bir önem taşıyor. 43 ilde üç büyük dinin kutsal mekanlarının bulunduğu Türkiye'ye dini amaçlı seyahat edenlerin sayısı 2007 yılında 147 bini aşarak zirve noktasına ulaştı. Ancak daha sonraki yıllarda komşularımız Suriye ve Irak'ta yaşananlar, İsrail ile artan gerginlik bu rakamı 2013 yılında 59 bine kadar düşürdü. Türkiye'nin inanç turizminde yılda en az 250 bin kişiyi ağırlaması gerektiğini söyleyen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, kutsal topraklara ziyaret için de tüm hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Ulusoy, "Bu yıl 61 bin hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Önümüzdeki yıldan itibaren Suudi Arabistan kontenjanları artıracağı için hacca gidenlerin sayısının yeniden 80 binleri geçmesini bekliyoruz" dedi.

nbsp;2.3 milyar  liralık kutsal yolculuk




Türkiye'den en çok ziyaret nbsp;edilen mekan Sultanahmet nbsp;
Dünya Turizm Örgütü verilerine göre yaklaşık 300 milyon kişi inanç turizmi kapsamında seyahat ediyor. Bunların yaptığı harcama da 20 milyar dolara yaklaşmış durumda. Dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar sıralamasında ilk sırada her yıl ayrı ayrı 30 milyon kişiyi ağırlayan Tokyo'daki Meiji Shrine ve Sensoji Tapınağı yer alıyor. Bunu 21.9 milyon ziyaretçiyle Hindistan'daki Kashi Vishwanath Tapınağı ve 20 milyon ziyaretçiyle Meksika'daki Our Lady of Guadalupe Bazilikası izliyor. Listenin 20'nci sırasında ise İstanbul'daki Sultanahmet Camii bulunuyor. Sultanahmet Camii'nin yıllık ziyaretçi sayısı yaklaşık 5 milyon. 29'uncu sırada ise 2.9 milyon yıllık ziyaretçiyle Ayasofya yer alıyor. nbsp;




Vodafone ile hacda herşey dahil nbsp;
Vodafone, tüm mobil iletişim hizmetlerinde yurt içi ve yurt dışı fiyat ayrımını ortadan kaldıran "Her Şey Dâhil Pasaport" hizmetini 4 Eylül – 31 Ekim tarihleri arasında Suudi Arabistan'ı kapsayacak şekilde genişletildi. Ayrıca, hacı adaylarının Suudi Arabistan'da herhangi bir sağlık sorunu yaşamaları halinde dil problemi ile karşılaşmamaları için, kendileri ile ilgili sağlık bilgileri ücretsiz ve Arapça olarak telefonlarına gönderilecek. Hac vazifesini tamamlayıp Türkiye'ye dönen hacılar da ücretsiz olarak uzman doktor danışma hizmeti alabilecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...