'Torba' hükümet eskitti

'Torba' hükümet eskitti

Ekonomi Haberleri

61. hükümetin ömrü, 'torba tasarı'yı yasalaştırmaya yetmedi. Tasarının 13 Ağustos'ta yarım kalan görüşmeleri, 7 Eylül'den itibaren devam edecek.

Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine yönelik düzenlemeler ve 40 bin öğretmen atamasının yanı sıra; taşeron işçiler, vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması gibi birçok önemli başlığı barındıran torba tasarının görüşmeleri, önümüzdeki hafta yeniden başlayacak. Görüşmeleri yarım kalan torba tasarı 148 maddeden oluşuyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 37 gün süren maratondan sonra 17 Temmuz'da Genel Kurul gündemine alınan tasarının, 6 bölümü bulunuyor. 13 Ağustos'ta 5'inci bölümü kabul edilen tasarının 21 maddeden oluşan son bölümü, 1 Ekim'e ertelenmişti. Ancak yeni eğitim ve öğretim yılı başlamadan 40 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesi için tasarının bir an önce yasalaştırılması gündeme geldi. Ayrıca vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması beklentisi sebebiyle de mükelleflerinin borçlarını ödememesi, vergi ve SGK gelirlerini olumsuz etkiledi. Bu sebeple tasarının 7 Eylül'de ele alınıp, 2 günde çıkarılması bekleniyor. 61'inci Erdoğan hükümeti döneminde görüşmeleri başlayan torba tasarı, 62'nci Davutoğlu hükümetinde yasalaşacak ilk düzenleme olma özelliğini de taşıyacak.
Yücel KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...