İTÜ'den toplu taşıma araçlarına temizlik

İTÜ'den toplu taşıma araçlarına temizlik

Ekonomi Haberleri

İTÜ, Marmara Bölgesinde toplu taşıma kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması ve ulaşımda enerji verimliliği için bilimsel çalışmalara imza atacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Elektrik Tünel Tramvay İşletmeleri arasında ortaklaşa geliştirilen "İstanbul'daki Dizel Motorlu Toplu Taşıma Araçlarının Egzoz Filtrelerini Temizlemeye Yönelik Yeni Bir Sistem Geliştirilmesi" adlı proje, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından "Verimli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı" kapsamında desteklenmeye değer görüldü.
Ulaşım ve toplu taşımada kullanılan araçlarda yakıt sarfiyatı ile egzoz emisyon konularındaki mevcut problemleri ortadan kaldırılacak projede, toplu taşıma uygulamalarında enerji verimliliği değerleri artırılacak ve egzoz emisyonlarının tüm zararlı etkilerinin en aza indirilmesi sağlanacak. Bir yıl sürecek olan proje ile; toplu taşıma sistemlerinde yakıt - egzoz etkileşimleri hakkında bilgi artışı, egzoz sistemi ve filtrelerin bakım, onarım, temizlik uygulamaları için yeni bir sistemin geliştirilmesi, toplu taşıma uygulamalarında egzoz sistem kirliliğinden kaynaklanan ek yakıt sarfiyatında düşüş, toplu taşıma araçlarının sebep olduğu zararlı egzoz emisyon değerlerinde düşüş, toplu taşımada kullanılan enerjinin (yakıt) daha etkin ve daha verimli kullanılması, egzozdaki kirli filtrelerin sebep olduğu fazla enerji tüketiminin azaltılması, egzoz ve yakıt arasında enerji verimliliği koşullarının saptanması ve ideal koşulların yakalanması gibi bir çok farklı amaç hedefleniyor.

nbsp;İTÜ'den toplu taşıma araçlarına temizlik

HIZ TUTKUNLARINA
Sıra dışı Renault Sport R.S. 01
Renault Sport R.S. 01, konsept otomobiller dünyasından ilham alan tasarımı ve kusursuz aerodinamisi sayesinde markanın sportif DNA'sının son derece sıradışı bir ifadesi. Renault Sport R.S. 01, 2015 yılından itibaren yepyeni bir şampiyona olan Renault Sport Trophy'de ve Dayanıklılık şampiyonalarında World Series by Renault'nun yıldızlarından biri olacak. Renault Sport R.S. 01'in teknik özellikleri, sahip olduğu göz alıcı tasarım ile aynı düzeyde. Sürücü için etkin koruma sağlayan karbon monokok gövde sadece 1.100 kg'lık ağırlık yaşatıyor. Merkezi arka konuma yerleştirilmiş olan Nismo V6 3.8L twin-turbo motor 500 bg'den fazla güç üretiyor ve yedi vitesli sıralı Sadev vites kutusu ile birlikte kullanılıyor. Renault Sport R.S. 01, karbon frenleri ve özel Michelin lastikleri ile Renault Sport Technologies'in tüm teknik uzmanlığını bünyesinde barındırıyor.


nbsp;İTÜ'den toplu taşıma araçlarına temizlik

Yeni Vitara Paris'i bekliyor
Suzuki en yeni modeli Vitara'yı Ekim ayında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtacak. Japon otomobil üreticisi ve 4X4 uzmanı Suzuki, yeni geliştirdiği SUV modelinde, özgün SUV tasarımını, nbsp;gövde ve trimlerde ileri kişiselleşme seçenekleriyle, ALLGRIP 4x4 özelliğiyle ve avantajlı yakıt ekonomisiyle birleştiriyor. Vitara, geçtiğimiz yıl Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenen iV-4 konsept modelinden ilham alıyor.
Suzuki, yeni modeli Vitara'yı 2 Ekim 2014 tarihinde Paris Otomobil Fuarı'nda saat 14,00'de düzenleyeceği basın konferansında tanıtacak. Suzuki 4-19 Ekim 2014 tarihleri arasında devam edecek fuar süresince Celerio, SX4 S-Cross, Swift, Swift Sport modellerini de sergileyecek. nbsp;






100 ARAÇTAN 8'İNİ OTOKOÇ SATTI
Türkiye'de otomotiv perakendeciliğinin lider şirketi Otokoç Otomotiv, 2014 yılının ilk 7 ayında 29 bin 480 adetle Türkiye toplam araç satışlarının yüzde 8.1'ini tek başına gerçekleştirdi. Ocak­-Temmuz dönemi otomotiv piyasasını değerlendiren Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir 2014 yılı ilk 7 ayında otomotiv pazarının yüzde 23 küçüldüğünü belirtti. Bu dönemde tüketicinin 2. el araçlara biraz daha fazla ilgi gösterdiğini kaydeden Özdemir, Otokoç Otomotiv'in 9 bine yakın 2.el araç satışı gerçekleştirdiğini söyledi. Özdemir, kiralamada da kısa dönemde 12 bin araç, uzun dönemde 19 bin araç parkına ulaşıldığını da sözlerine ekledi.


HYUNDAI ASSAN'A YENİ BAŞKAN
Son yapılan 1.5 milyar TL tutarındaki yatırımla kapasitesini ikiye katlayıp 200 bin adede çıkaran Hyundai Assan'da, dönemsel olarak yapılan başkan değişikliği gerçekleştirildi. Hyundai Assan'ın yeni Başkanı ve CEO'su, İzmit Fabrikası'nda yaklaşık 4 yıldır üretimin başında bulunan Byung-Jin Jin oldu. Donga Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1986 yılında Hyundai Motor Company'de çalışmaya başladı. 2010 yılı başında Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda üretimin başına getirildi. Mevcut i20 modelinin ilk üretim aşamasından yeni yatırım süreci ve yeni i10 ile yeni i20 üretimlerini yürüten Jin, artık Hyundai Assan'ın Türkiye'deki tüm operasyonlarından sorumlu olacak.


Michelin Eylül'de geziye çıkıyor!
Michelin tüketicilerine ağır vasıta lastiklerini tanıtmak için gerçekleştirdiği etkinliklere hız kesmeden devam ediyor. Her yıl Türkiye geneline yayılan aktiviteler yoluyla sürücülere lastikleri hakkında önemli bilgiler vererek bilinçlendirmeye için çalışan Michelin, Roadshow etkinliklerinin ikinci ayağı ile Eylül ayında sürücülerle buluşacak. Mayıs ayında ilk etabı tamamlanan roadshow etkinliklerinin kış ayağı; Ankara, Kayseri, Konya ve Kütahya illerinde gerçekleşecek. Michelin, 1 Eylül'de başlayacak olan etkinlikle hafif ticari ve küçük kamyon lastiği segmentlerindeki daha uzun kilometre ve daha düşük yakıt tasarrufu sağlayan Agilis Alpin ve X Multi D ürünlerini Euromaster servis noktalarının da katkılarıyla otobüs ve dolmuş şoförleriyle buluşturacak.



nbsp;İTÜ'den toplu taşıma araçlarına temizlik


Türk otomotiv sektörü, Rusya'da yatırım peşinde
Rusya'nın başkenti Moskova'daki MIMS Automechanika Fuarı'nda açılan Türkiye standında, 56 otomotiv yan sanayi firması yer aldı. Fuarda yakıt transfer hatlarından fren sistemlerine, debriyaj setlerinden hava süspansiyon sistemlerine, motor yataklarından güvenlik setine kadar çeşitli ürün gruplarını sergileyen Türk firmaları, Rus markalarıyla gerçekleştirdikleri ikili görüşmelerde iş birliği ve yatırım fırsatlarını masaya yatırdı. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, "Bu ülkede 13 firmamız yatırım yapmış durumda. Bu sayının önümüzdeki beş yılda 30 adede ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ruslar, Türk otomotiv sanayisinin kalitesine ve becerisine güveniyor. Mutlaka orada olmamızı istiyorlar" dedi. Rusya'nın AB ülkeleri ve ABD ile ticari ilişkilerinin gerilmesinin Türk otomotiv endüstrisine avantaj sağlayabileceğine dikkati çeken Sabuncu, "Rusya yan sanayi firmaları sayı olarak az, büyük bölümü 'Sovyetler' zamanından kalma sistemlerle üretim yapıyor. Bütün bunlar Türk otomotiv yan sanayi için fırsat" diye konuştu.






BURCU nbsp;ÇETiNKAYA iLE nbsp;OTOMOBiL nbsp;SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN


Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...