3.5 milyon evi rüzgâr aydınlattı

3.5 milyon evi rüzgâr aydınlattı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 3500 megavata yaklaştı. Bu sayede yıllık 120 milyon dolarlık doğalgaz ithalatının önüne geçildi

Türkiye'de yaklaşık 3.5 milyon evin yıllık elektrik ihtiyacı rüzgâr enerjisi santrallerinden karşılanıyor. Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Rüzgar enerjisinde geçen yıl sonu 2 bin 958 megavat olan kurulu gücümüzü, Haziran 2014 itibarıyla 3 bin 424 megavata çıkardık. Bugüne kadar rüzgar enerjisine yapılan yatırım, 7 milyar dolara yaklaştı. Sadece 2014'ün ilk 6 ayında rüzgâra 800 milyon doların üzerinde bir yatırım yapıldı. Yıl sonuna kadar yaklaşık 800-900 milyon dolarlık yatırım daha öngörülüyor. Bu rakamların önümüzdeki yıllarda giderek artacağını düşünüyoruz" dedi. Yapılan her rüzgar santralinin aynı zamanda dışarıya ödenen enerji faturasını da düşürdüğünü belirten Ataseven, rüzgar yatırımları sayesinde yıllık 120 milyon dolarlık doğalgaz ithalatının engellenmiş olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...