Şimdi sıra otoyollarda

Şimdi sıra otoyollarda

Ekonomi Haberleri

2003'ten bu yana 17 bin kilometreden fazla 'duble yol' yapan hükümet, otoyola ağırlık verecek. Bu yılki yatırım 13 milyar lira olacak

Duble yolları geçtiğimiz dönemde en önemli projelerinden biri olarak gerçekleştiren hükümet, bundan böyle otoyollara ağırlık verecek. 2003'ten bu yana 17 bin kilometreden fazla duble yol yapan, 12 yılda 100 milyar liralık kara yolu yatırımına imza atan Türkiye'de, bu yıl kara yollarındaki yatırım tutarı 13 milyar lirayı bulacak. 62. Hükümet'in otoyol yapımına ağırlık vereceğini anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bu anlamda ilk adımın Ankara-Niğde otoyolu ile atılacağını söyledi. 2023'e kadar tamamlanacak otoyol projelerine öncelik verildiğine dikkat çeken Bakan Lütfi Elvan, "Bu yıl ihaleye çıkaracağımız ilk otoyol projemiz de Ankara-Niğde otoyolu olacak. Böylece Edirne'den Gaziantep'e kadar tamamen kesintisiz otoyolla ulaşma imkânı sağlanacak" dedi. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan projelerden olan İzmir-İstanbul Otoyolu'yla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Elvan, şunları söyledi: "Projenin İstanbul-Bursa arası, 2015'te hizmete açılacak. İzmir-Kemalpaşa otoyolu da önümüzdeki yıl tamamlanacak. İstanbul üstünden devam eden trafiğin rahatlatılması için Sakarya'dan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, oradan da Tekirdağ'a uzanıp Çanakkale'ye kadar inen bir otoyol ağı oluşturulacak. 2015 başında Ankara-Samsun Otoyolu'nun Ankara-Kırıkkale-Delice kesiminin de ihalesine çıkılacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...