Erdinç Varlıbaş: Not hocalarını dikkate almıyoruz, hepsi siyasî

Erdinç Varlıbaş: Not hocalarını dikkate almıyoruz, hepsi siyasî

Ekonomi Haberleri

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili açıklamalarının siyasî olduğunu söyleyen Varlıbaş, "Onları dikkate almıyoruz' dedi.

"Moody's ve S amp;P gibi kredi derecelendirme kuruluşlarını dikkate almıyorum. Çünkü hepsi siyasi..." Bu sözler, Türkiye inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş'a ait. Bodrum'da inşa edilecek Varyap Elements Yalıkavak'ın tanıtım toplantısında gündemi değerlendiren Varlıbaş, hem Türkiye ekonomisinin hem de inşaat sektörünün önünün açık olduğuna dikkat çekti. Seçim süreci gibi belirsizliklerin de sona erdiğini hatırlatan Varlıbaş, ancak bazı kesimlerin 'konut balonu patlayacak' gibi söylemlerle kriz çıkarmayı amaçladığını söyledi. Özellikle yabancı kredi derecelendirme şirketlerinin yaptığı açıklamaları hiç dikkate almadıklarını diye getiren Varlıbaş, "Standard and Poor's (S amp;P) ve Moody's gibi kuruluşların özellikle sektörle ilgili açıklamalarını son derece yanlış buluyorum. Zaten son 1 yıldır yaptıklaları açıklamalar hep siyasi. O yüzden ciddiye almıyorum. Buradaki durumu en iyi yatırım yapanlar, yani bizler biliriz" diye konuştu.
FELAKET TELLALI YABANCILAR nbsp;
Son 1 yıldaki süreçte bazı medya organlarının da Türkiye'de kriz çıkarmak için çaba sarfettiğini belirten Varlıbaş, buna örnek olarak da yabancı bir basın kuruluşunun kendisiyle röportaj yapmak için randevu aldığını, görüşmede ise sürekli sektörde endişe uyandıracak sorular yönelttiğini söyledi. Yabancı muhabirin faizlerin artacağı, konut satışlarının duracağı şeklinde Türkiye'deki sektörle ilgili yorumlar da yaptığını dile getiren Varlıbaş, şöyle devam etti: "Sektör faizlerin yüksek olduğu dönemlerde bile rekorlar kırdı. Türkiye'de kesinlikle kötü bir hava yok. Ancak ağzımızdan sürekli olumsuz görüşler almak istediler. Beklediklerini alamayınca da röportajı basit bir haberle geçiştirdiler." İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin büyümesine %10 katkı sağladığına dikkat çeken Erdinç Varlıbaş, "Önümüzdeki 3 yılda fiyatlar artacak, konuta yatırım yapanlar kazanacak. Faizlerin daha da düşeceğini tahmin ediyoruz. Kentsel dönüşüm faaliyetleri de artarak devam ediyor. Önümüzdeki seçim sürecinde de belirsizlik oluşmasını beklemiyoruz" diye konuştu. nbsp;

İKİ SİTE SAKİNİNİN RIZASINI ALMAYANA EV YOK
Yalıkavak Elements projesinde, 34 dönümlük alanda 460 ile 900 metrekare arasında 5 farklı tipte malikane bulunacak. 2015 yazında bitecek projede fiyatlar 1.5 milyon euro ile 3.5 milyon euro arasında değişiyor. Şu ana kadar da 4 villa satıldı. Malikane satın almak isteyen 2 ev sahibinden referans almak zorunda. nbsp;

Kaliforniya'yı Bodrum'a getirdi, sıra Cannes'da
Bodrum'da geliştirdiği yeni projesi "Elements Yalıkavak" projesi ile ilk defa güney sahillerine açılan Varyap, yurt dışında da dünyaca ünlü popüler tatil merkezlerinde projeler üretmeyi planlıyor. Erdinç Varlıbaş, "24 malikaneden oluşacak projede tabii güzellikler korunacak. Arsadaki kayalara bile dokunmayacağız. Çileklerin, keçiboynuzu ve daha pek çok güzelliklerin bulunduğu arsada bunlar korunarak malikaneler inşa edilecek. Malikanelerin hepsi denizi görecek ama hiçbiri birbirini görmeyecek. Bodrum'dan sonra Miami, Punta del Este, Cannes ve Seyşeller'e gideceğiz" dedi. Türkiye'nin ünlü mimarlarından Emre Arolat'la birlikte gerçekleştirilen proje ismini; ateş, toprak, su ve hava olan 4 ana elementten alıyor.




Enes DEMİRAY BODRUM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...