Dönüşümde ikinci dalga

Dönüşümde ikinci dalga

Ekonomi Haberleri

Kentsel dönüşümde yeni dalga başlıyor. Hedefte 6.5 milyon konutun yenilenmesi var.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre toplamda 400 milyar lirayı bulacak projeler için önümüzdeki dönem atak başlatılacak. Yerel seçimler sebebiyle görev değişimleri yaşanınca yavaşlayan projelerin hızlanacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, evini yenilemek isteyenlere yüzde 50'ye varan faiz desteği sağlandığını, evi yenilenirken kiraya çıkmak zorunda kalanlara 680 liraya kadar kira yardımı yapıldığını hatırlatarak, "Sadece kredi, nakliye ve kira ödemesi sebebiyle 2 milyar liralık finansmana ihtiyaç duyuluyor. Ödeneğin artırılmasını talep edeceğiz" bilgisini veriyor.
Kentsel dönüşüm, ekim 2012'de 35 ilde aynı anda yapılan törenle başlamış, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler'de ilk kazmayı vurarak süreci başlatmıştı. Kentsel dönüşümde 20 yıllık süreçte 6.5-7 milyon konut, afet riski altındaki alanların dönüşümü kapsamında yeniden inşa edilecek. Başta İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa gibi illerde birinci derecede riskli alanlar yıkılacak, sel ve heyelan gibi afet riski olan alanlar da dönüşüme tabi tutulacak.
Cenk Esen ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...