Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elvan, Fransızlara kruvasan yedirecek

Elvan, Fransızlara kruvasan yedirecek

Ekonomi Haberleri

Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, hedeflerinin 'Türk' usulü kruvasanı dünyaya yedirmek olduğunu söyledi

Avrupa'da kahvaltıların olmazsa olmazı olan Fransızların hamur tatlısı kruvasan şimdi Türkler ile dünyaya açılıyor. Eskişehir'de dünyanın tek hat üzerinde en büyük tesisini kuran Elvan Grubu, 130 ülkeye gerçekleştirdiği şekerli ve unlu mamul ihracatına kruvasanı da ekliyor. 16 aylık AR-GE sürecinin ardından bu yılın temmuz ayında tüketicilerin beğenisine sunulan 'Today' kruvasan, kısa sürede Avrupa'ya yapılan kruvasan ihracatında yüzde 80 paya ulaştı. Yıllık kapasitesini 220 milyon adet üretime çıkartan Elvan Grubu, 2023 hedefini ise 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi.
Büyüme hedefimiz yüzde 25
Toplamda 2 milyar dolar ciro hedefleyen Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, "Kruvasanın Türkiye'deki pazar büyüklüğü 13 milyon dolar seviyesinde. Almanya'da 160, Fransa'da ise 165 milyon dolar. Büyüme hızı ise yüzde 1 bile değil. Oysa bu kategorinin de içinde yer aldığı şekerli mamuller sektörünün büyüme oranı, yüzde 15'i buluyor. Elvan Grubu'nun büyümesi ise 10 puan daha fazla, yüzde 25. Dolayısıyla biz kruvasan kategorisindeki büyümeyi de en azından sektör gerçeklerine yaklaştırmayı, pastayı büyütmeyi planlıyoruz. Öte yandan ihracatçı bir grup olarak bunu yurt dışına ihraç edeceğiz, özellikle komşu ve çevre ülkelerde de alanı genişleteceğiz."
Yıllık kapasite 220 milyon adet
Today çatı markası altındaki kruvasanların Eskişehir tesislerinde üretildiği bilgisini veren Eskişehir Genel Müdürü Nevzat Çelik, "10 milyon dolar yatırımla kurduğumuz kruvasan tesisimiz toplam 300 metre uzunluğunda 360 cm genişliğindedir. Dünyadaki mevcut Kruvasan Tesisleri en büyüğü 200 metre uzunluğunda 240 cm genişliğindedir. Tesisimizde yıllık 220 milyon adet 8 gr-200 gr arasında istenilen gramajda ve dolgulu, çift nbsp;dolgulu ve sade üretim yapılabilmektedir" dedi.
Elvan Grubu Pazarlama Müdürü Tarık Muhaffel ise, kruvasanı Fatih Sultan Mehmet'in Şahi topuna benzetti. nbsp;Muhaffel, "Türkiye'de kişi başına ortalama tüketim ayda 2 adet seviyesinde. Bu oran Avrupa'da günde 1 adet düzeyinde. Dolayısıyla Türkiye'de gidilecek çok yol var" diye konuştu.
130 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR
Temeli 1952'de atılan Elvan bugün, İstanbul, Eskişehir, Manisa'nın yanısıra Azerbaycan ve Mısır'da üretim yapıyor. 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan ve yıllık cirosu 200 milyon dolara yaklaşan Elvan, 130 ülkeye ihracat yapıyor ve cirosunun yüzde 90'ını ihracattan sağlıyor. nbsp;Ekonomi Servisi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...