Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

En çok açık hosteslikte

/ Kaynak: İHA
En çok açık hosteslikte

Ekonomi Haberleri  / İHA

Hızla büyüyen havacılık sektörü, iş arayan gençlerin gözdesi oldu.İstihdam projeksiyonlarına göre en önemli açığın hosteslikte olduğu görülüyor.

Türkiye sivil havacılık sektörü son yıllarda hızla büyüyor. 2013 yılı sonu itibariyle havacılık sektöründe yolcu sayısı yüz elli milyona, aktif havaalanı sayısı elli ikiye ulaştı. Havayolu firmalarının sayısının ve niteliğinin artması, rekabet ortamının oluşması, havalimanlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve modern bir çehreye kavuşturulması gibi faktörler sektöre ivme kazandırdı.Sivil havacılık sektörü büyürken yetişmiş elemana duyulan ihtiyaç da aynı oranda arttı. Sektörde 2003 yılında 65 bin civarında olan çalışan sayısı 2013 yılı sonu itibariyle 167 bini aştı.Ülkemizin bayrak taşıyıcı firması olan Türk Hava Yolları başta olmak üzere özel havayolu şirketlerinin rekor sayıdaki uçak siparişleri ve İstanbul'a yapılacak 150 milyon yolcu kapasiteli üçüncü havalimanı, söz konusu büyüme öngörülerini doğruluyor. İstihdam projeksiyonlarına göre en önemli açığın hosteslikte olduğu görülüyor.
Sektörün öncü eğitim kurumlarından ve bu alanda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından eğitim vermeye yetkilendirilmiş tek yükseköğretim kurumu olan Kapadokya Meslek Yüksekokulu yetkililerinin yaptıkları personel ihtiyacı analizine göre, havacılığın tüm alanlarında ihtiyaç bulunmakla birlikte en önemli açığın hosteslikte. Kapadokya Meslek Yüksekokulu yetkilileri iyi bir iş için gençleri ek yerleştirme döneminde Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programını gönül tercih edebileceklerini belirttiler. Yetkililer ek yerleştirme tercihlerinin yapıldığı bugünlerde konuyla ilgilenen gençlerimiz ayrıntılı bilgiye www.kapadokya.edu.tr adresinden ulaşabileceklerini söylediler.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...