Haluk Dinçer: 'Yeni anayasa ve çözüm süreci için göreve hazırız'

Haluk Dinçer: 'Yeni anayasa ve çözüm süreci için göreve hazırız'

Ekonomi Haberleri

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ise yaptığı konuşmasında kutuplaşma uyarısında bulundu.

"Sayın Cumhurbaşkanım, konuşmamın bu bölümünde size hitap etmek istiyorum. Bizi en çok kaygılandıran bir konuda doğrudan size hitap etmek istiyorum" diyerek sözlerine başlayan Dinçer, "Son yıllarda belki de hepimizin katkısıyla oluşmuş bu ağır kutuplaşmanın bize zarar vereceğinden kaygı duyuyoruz. İçinde bulunduğumuz kutuplaşma ortamı, konuşmamda da paylaştığım tüm politika önerilerini, olumlu bekleyişleri, kalkınma politikalarını anlamsız kılacak, reform alanını sınırlayacak ve toplumda kardeşlik ve güven duygularını zedeleyecek bir aşamaya kesinlikle gelmemelidir" dedi. nbsp;
Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu ise konuşmasında paralel yapının kendi gündemi doğrultusunda hukuku yönlendirdiğine dikkat çekti. Yücaoğlu, "Bir hukuk devletinin, kendi içinde yaygın deyişle bir paralel devletin oluşmasına ve böylesine bir yapının hukuku kendi gündemi doğrultusunda eğip bükmesine izin vermesi mümkün değildir. Aslında devlet yönetimi hiçbir gücün vesayeti altında olmamalıdır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...