Bu 'kaktüs' dikenli değil, hava yastıklı!

Bu 'kaktüs' dikenli değil, hava yastıklı!

Ekonomi Haberleri

Yarın satışa sunulacak "Citroen C4 Cactus" modeli sıkça karşılaşılan küçük hasarların da önüne geçmek için dışarıdan hava yastıklarıyla donatıldı

Sürekli değişim gösteren dünyada bugünün gereksinimleri için tasarlanan "Citroen C4 Cactus" ve yeni nesil akıllı otomobil özelliklerini konfor ile bir arada sunabilen yeni "Citroen C1" şehirli insanların gerçek ihtiyaçlarını karşılamak için geliyor. Benzersiz "Airbump" teknolojisi ile dünyada ilk defa otomobilin dışını da hava yastıkları ile korumaya alan Citroen C4 Cactus, böylece şehir trafiğinde sıkça karşılaşılan küçük hasarların önüne geçiyor. Citroen Cactus'ün çevresini kaplayan hava yastıkları, ön ve arka tamponlar ile kapılarda yer alıyor. Yeni Citroen C1 ise "Mirror Screen" teknolojisi ile gündelik hayatın vazgeçilmezi akıllı telefon uygulamalarını otomobilin içerisine taşıyor. Yeni C1'de akıllı telefon uygulamalarını kopyalamayı ve çalıştırmayı sağlayan "Mirror Screen" teknolojisi, kişisel cep telefonunuzu 7 inçlik araç ekranına taşıyor. Yarından itibaren Türkiye yollarına çıkacak Citroen C4 Cactus 54.900 TL'lik başlangıç fiyatına sahipken, Yeni Citroen C1'in satış fiyatı 39.900 TL'den başlıyor. Citroen Baylas Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, "Bu iki model şehir hayatının ihtiyaçlarını en başarılı şekilde karşılıyor. Cactus modelimizden yıl sonuna kadar 500 adet satmayı hedefliyoruz. C1 için satış hedefimiz ise, 300 adet" diye konuştu.

nbsp;Bu 'kaktüs' dikenli değil, hava yastıklı!

Elektrikli Renault Zoe Türkiye'de nbsp;
En başından itibaren tamamen elektrik motorlu bir araç olarak tasarlanmış, şehirli, yüzde 100 elektrikli otomobil Renault Zoe, bu hafta Türkiye'de satışa sunuluyor. Tasarımda "yeni marka kimliği" olan Zoe, maksimum 210 km menzile sahip... Aynı zamanda Zoe, "Range Optimizer" (Menzil İyileştirme) sistemi ile donatılmış ilk araç. Zoe, hava ve sürüş şartlarına bağlı olarak günlük kullanımda 100 km-150 km arasında yol kat edebiliyor. 30 dakika ile dokuz saat arasında tamamen şarj edilebiliyor. Ayrıca bunun için tek tip bağlantı kullanan ilk elektrik motorlu araç... Zoe; dokunmatik ekranlı, internet bağlantılı entegre navigasyon multimedya tableti olan Renault R-Link ile donatılmış ilk elektrik motorlu otomobil olma özelliğini de taşıyor. Renault Zoe, Türkiye'de 24 Eylül'den itibaren anahtar teslim 66.500 TL'den başlayan fiyatlarla (pil kira bedeli hariç) satışa sunuluyor. ZOE'nin pil kira fiyatları da aylık 59 avrodan başlıyor.



En yeni Skoda Fabia Paris'te
Tamamen yenilenen Skoda Fabia daha geniş, daha kullanışlı ve daha çevreci özellikleriyle Paris Otomobil Fuarı'nda nbsp;ilk defa tanıtılacak. Yeni Fabia heyecan verici sportif tasarımı, konforu, daha üst segment otomobillerde bulunan multimedya teknolojileri ve ayrıca daha düşük tüketim oranlarıyla yollarda olacak. Yeni Fabia'da ilk kez bir Skoda modelinde kullanılan MirrorLink™ teknolojisi de kolayca akıllı telefonlar ile eşleştirilebilecek ve telefonunuzdaki uygulamalar, aracın bilgi ekranına yansıtılabilecek. Bir diğer kullanışlı fonksiyon olan SmartGate ise, otomobilin yakıt tüketimi, ortalama hız, gibi değerleri akıllı telefonda saklamaya imkan tanıyacak. Bir önceki neslinden 90 mm daha geniş, 30 mm daha alçak olan Yeni Skoda Fabia'nın ağırlığı da ortalama 65 kg azaltıldı. Yeni Skoda Fabia'nın, 1.0 MPI üç silindirli versiyonu sadece 980 kg ağırlığında.


VOLKICAR AZERBAYCAN'DA nbsp;


Türkiye'den doğan ve adım adım dünyaya yayılan Volkicar nbsp;yarış otomobili artık Azerbaycan'da… Bir tanesi özel üretim olmak üzere 16 adet yarış otomobilinin teslimatı yapıldı. Sırada Volkicar ile Azerbaycan'da düzenlenecek yarışlar var. Gittiği ülkelerden aldığı olumlu geri dönüşler ile de uluslararası bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Volkicar, 6 ülkede boy gösterirken 105 üretim adedine erişti. Volkicar otomobili ile Azerbaycan'da düzenlenecek bir diğer organizasyon ise "Şampiyonlar Şampiyonası". Avrupa'nın önemli yarışçılarının bir araya gelerek yapılması planlanan organizasyon için adres Azerbaycan'ın Kristal Palace kompleksi olacak. nbsp;


Peugeot'dan SUV konsept
Peugeot, Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda sergileyeceği yeni konsepti Quartz ile yeni üst gam sportif model kavramını vitrine çıkarıyor ve segment vizyonunu yeniliyor. Quartz, doruk noktasına varmış yeni SUV konsepti ile Peugeot'nun yüksek performanslı versiyonlarının dünyasını bir araya getiriyor. Bazalt taşı, dijital dokuma ile elde edilen özel kumaş, eskitilmiş deri gibi yenilikçi malzemeleri ve çarpıcı tasarımı sayesinde öne çıkan sportiflik aracın gerek dışında gerekse iç mekanında benzersiz bir şekilde hayata geçiriliyor. Quartz tamamen sürücüye adanmış olan bir i-Cockpit'ten oluşuyor. Bu kokpit, süspansiyon ayarı gibi donanımlarla Peugeot Sport tarafından geliştirilen 500 beygirlik güç ünitesinin kontrol altına alınmasını sağlıyor.



Özel plakalı araçlar için servet istiyorlar
Bazı araç sahipleri, satışa sundukları "RTE", "AKP", "CHP", "MHP", "FB", "GS", "BJK" gibi özel plakalı araçlara, düşük modelli olmasına rağmen piyasa değerinin çok üstünde fiyat talep ediyor. "06 RTE 53" plakalı 1998 model bir otomobil ve "35 MHP 15" plakalı 1998 model bir pikap için 500'er bin lira, "06 AKP 61" plakalı 1991 model otomobil için 250 bin lira isteniyor. İkinci el araçlarını internet üzerinden de satışa sunan bazı kişiler, "RTE", "AKP", "CHP", "MHP", "FB", "GS" ve "BJK" gibi "özel plakalı", düşük modelli araçlarına 500 bin liraya varan fiyatlar talep ediyor.



nbsp;Bu 'kaktüs' dikenli değil, hava yastıklı!


HAFTANIN OTOMOBİLİ
Mercedes A serisi
Fiyatı: 84.800 TL'den başlıyor


ARTILARI
Kalitesi, yol tutuşu, güvenliği ve tasarımıyla son derece keyifli bir otomobil. Hem küçük hem büyük bir otomobilin içinde olma hissini tam olarak A serisi tarif ediyor. İç mekanı son derece rahat ve konforlu. Hem motorda, hem de tasarımda Alman kalitesi dikkat çekiyor.


EKSİLERİ
Fiyatını düşününce alternatif çok var. Ama kalitesi ve imajı da tabii Mercedes'in lehine.


Teknik özellikleri
1.6 litre benzinli 122 beygir, düz ve otomatik şanzıman, 1.6 litre benzinli, 156 beygir otomatik şanzıman, 2.0 litre benzinli, 211 beygir otomatik şanzıman, 2.0 litre benzinli, 360 beygir, otomatik şanzıman, 1.5 litre 109 beygir dizel düz ve otomatik şanzımanlı seçenekleri mevcut.


Öne çıkan rakipleri:
Volvo V40, Audi A3, BMW1 serisi


BURCU nbsp;ÇETiNKAYA iLE OTOMOBiL nbsp;SEVDASI

SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN nbsp; nbsp;
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...