ABD'de Türk markasıyla Akıllı telefon üretti

ABD'de Türk markasıyla Akıllı telefon üretti

Ekonomi Haberleri

Atlanta'da yaşayan genç girişimci Nebi Cem Erdoğan, kurduğu NEBI.MOBI isimli şirketle markalı telefon üretmeyi başardı.

Yıllardır cep telefonu üretirken zorlu rekabete dayanamayıp iflasın eşiğine gelen firmaların bulunduğu teknoloji dünyasında, Amerika'da yaşayan Nebi Cem Erdoğan isimli bir Türk girişimci kendi markasıyla akıllı telefon üretime başladı. Erdoğan, ODTÜ'de fizik okuyorken, bir yaz tatilinde geldiği New York'a yerleşmeye karar verdikten sonra ekonomi-matematik okumak üzere dünyaca ünlü Ivy League okullarından Columbia Üniversitesine burslu olarak transfer oldu. Lisans üstü çalışmaları için Boston'daki MIT'yi tercih eden Erdoğan, burada strateji ve inovasyon yönetimi programını başarıyla tamamladıktan sonra özel girişim sermayesi yönetmeye başladı ve bir anda kendini iş dünyasının içinde buluverdi. Çeşitli şirketlerde çalışıp birikimlerini değerlendiren Erdoğan, Uzak Doğu firmalarından tedarik ettiği parçalarla NEBI. MOBI şirketini kurarak akıllı telefon üretimine başladı. Bu sektörde hiç bir firmanın telefonu sıfırdan üretmediğine, her parçasını kendisinin imal etmediğine dikkat çeken Erdoğan, önemli olanın özgün bir tasarım ve markalaşmak olduğuna dikkat çekti.
İMECE USULÜ BÜYÜME PLANI
EVE 008 ismini verdiği ilk akıllı telefon modelinin pazarlaması için şu an Indiegogo isimli internet sitesinden kampanya başlattığını dile getiren Erdoğan, buradan elde edilecek gelirle hem işleri büyütmeyi hem de GSM operatörü kurmayı planlıyor. Nebi Erdoğan, 'crowd funding-kalabalıktan finanslama' isimli kampanyayı ise şöyle anlattı; "Girişimciler bankalardan para bulacaklarına, belli bir aşamaya getirdikleri projelerini bitirebilmek amacıyla halktan destek arıyorlar. 2-3 yatırımcıdan alacağınız 100 bin dolar yerine, projenizin faydalı olacağına inanan binlerce kişiden 10'ar $ alarak destek sağlıyorsunuz. Kanunlar çok sert olduğundan bu katılımcılara hisse senedi veremiyorsunuz ancak teşekkür etmek için belli hediyeler gönderebiliyorsunuz. Biz telefonumuzu bütün öz kaynaklarımızı kullanarak son haline getirdik ve piyasaya sürdük. Kalabalık finanslama yöntemiyle de operatör hizmetlerimize başlayacağız." EVE 008, Android işletim sistemiyle çalışıyor. Emsallerinden çok daha ucuza satılan cihazı almak için 2 yıllık operatör sözleşmesi de gerekmiyor ki Amerika'da pahalı telefonların bir çoğu bu şekilde satılıyor.
Enes DEMİRAY nbsp;/ TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...