Hisseler gözden düştü bono ve döviz öne çıktı

Hisseler  gözden düştü bono ve döviz öne çıktı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de fon yöneticilerinin yüzde 32'si, yılın son çeyreğinde bono ve tahvili tercih ediyor. % 15'i borsaya şans veriyor. Altının yüzüne ise bakan yok!

Yatırım araçları içinde hisse senedi gözden düşerken, hazine bonosu ve özel sektör tahvilleri öne çıkıyor. Yatırım kararları verilirken, öncelikli izlenen göstergeler arasında enflasyon ön sıradaki yerini koruyor. Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) üyelerinin katılımıyla düzenlenen "Üç Aylık Beklenti Anketi"ne göre, dördüncü çeyrekte piyasaların yönünü yine ABD Merkez Bankası'nın (FED) kararlarının belirlemesi bekleniyor. Yatırım için hisse senedi ise cazibesini yitirmiş görünüyor.Ankete katılan fon yöneticilerinin yüzde 79'u, son çeyrekte de FED'in takip edileceğini belirtti. Geçen çeyreğin en fazla tercih edilen yatırım aracı olarak öne çıkan hisse senedi, son çeyrek anketinde yüzde 15 oyla son sırada yer aldı. Anketin ilk sırasında, yüzde 32'şer oyla kısa vadeli hazine bonosu ve özel sektör tahvili yer aldı. İkinci sıraya yüzde 21 oyla döviz yerleşti. Anketin dikkat çeken sonucu ise, "son çeyrek için hiçbir fon yöneticisi tarafından altının tercih edilmemesi" oldu.
İlk iki çeyrekte döviz kurunu yakından izleyen fon yöneticileri, üçüncü çeyrekte dikkatlerini enflasyona çevirmişti. Yılın son çeyreğinde de bu eğilim değişmedi. Anket katılımcılarının yüzde 57'si en yakından takip edilecek gösterge olarak "enflasyon" verilerini işaret etti. "Döviz kuru" yüzde 32 ile ikinci sırada yer aldı. "Büyüme" az sayıda fon yöneticisinin takibinde görünürken, "cari açık" fon yöneticileri tarafından "öncelikle takip edilen bir gösterge" olarak belirtilmedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...