Temel Kotil: 500 milyon yolcu taşıyacağız

Temel Kotil: 500 milyon yolcu taşıyacağız

Ekonomi Haberleri

Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Akademisi'ndeki 18 aylık eğitimlerini tamamlayan 2'si kadın 58 pilot, THY Genel Müdürü Temel Kotil'den brövelerini aldı.

Atatürk Havalimanı'ndaki törende konuşan Kotil, "Genç pilotlar adeta bir astronot titizliği ile eğitildi. THY'ye 30-35 yıl hizmet edecekler. 2023 vizyonu çerçevesinde 120 milyon yolcu, 24 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Bu doğrultuda uçaklar da alındı. 30 yıl sonra 500 milyon yolcu taşımış olacağız. Bu dönemde Avrupa'daki yolcu sayısı 2.5 milyar olacak. Bu arkadaşlar, Allah'ın izniyle dünyanın en büyük filosunu görecekler" dedi. THY'nin yeni mezun 2 kadın pilotundan birisi olan Aslı Kazaz, "Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Bir şirkette çalışıyordum. Ancak küçüklüğümden beri pilot olmak istiyordum. Babam da THY'de çalışıyor. Yani hep uçaklarla içiçe yaşadık. Şimdi en büyük arzuma kavuştum. Zorlu eğitimin ardından pilot oldum. Çok mutluyum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...