BIST
9489.82
%-0.43
(-40.64)
Dolar
32.4986
%0.15
(₺0.05)
Euro
34.7641
%0.09
(₺0.03)
Sterlin
40.6061
%0.35
(₺0.14)
Altın
2610.676
%-0.71
(-₺18.65)
Bitcoin
$61557
%1
Ethereum
$3004.2
%0.91
AVAX
33.83
%0.15
 - Enflasyonda hedefi açıkladı
9 saat 54 dakika önce

Bakan Mehmet Şimşek 2026'yı işaret etti: 'Enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini görmek istiyoruz'

Küresel Görünüm Forumu'nda Türkiye ekonomisini değerlendiren Bakan Şimşek, "Enflasyonun düşürülmesi öncelikli hedefimiz. Bunun işaretlerini zaten aydan aya görüyoruz, ancak yıllık bazdaki eğilimi yılın ikinci yarısında göreceğiz. 2026 yılına kadar enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini görmek istiyoruz" dedi.
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 13 dakika önce

‘Van kahvaltısı’ ile yerel ekonomiye katkı sağlayacak

Otel zinciri Elite World Hotels & Resorts, markanın doğduğu şehir olan Van’ın kültürel mirasına katkı sağlayacak ‘Dünden Bugüne İz Bırakan Lezzetler: Van Kahvaltısı’ projesini hayata geçirdi.
 - Devlet kemer sıkacak! Harcamadan kısarak verimlilik artacak
11 saat 29 dakika önce

Devlet kemer sıkacak! Harcamalar kısılacak verimlilik artırılacak 

Yapısal dönüşümler başta olmak üzere, kamuda verimliliği artırma ve tasarruf konusunda bir dizi adımlar atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığımız ciddi çalışma yürütüyor. 15 değil, çok daha fazla maddeden oluşacak bir paket olacak” dedi
 - Turist rehberleri için düzenleme yasalaştı
18 saat 50 dakika önce

Meslekten çıkarılabilecekler... Turist rehberleri için kanun teklifi TBMM'den geçerek yasalaştı

AK Parti tarafından meclise sunulan turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeni kanunla turist rehberlerine uygulanacak disiplin cezalarına da düzenleme getirildi. Turist rehberleri gerekli durumlarda meslekten çıkarılabilecek.
 - 10 milyar dolarlık anlaşma imzalandı
19 saat 24 dakika önce

Türk savunma sanayiinde kritik hamle! 10 milyar dolarlık anlaşma imzalandı

Türk savunma sanayisinde ihracat rekorları kırılmaya devam ediyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Geçtiğimiz yılı 5,5 milyar dolarlık ihracat teslimatıyla kapattık,10,2 milyar dolarlık da yeni sözleşme imzaladık. Bu sene daha büyük rakamlarla dost ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayacağız" diyerek savunmaya yönelik ihracat oranlarındaki artışa vurgu yaptı.
 - Fahiş fiyatlara karşı yeni düzenleme yolda
20 saat 6 dakika önce

Ticaret Bakanı Bolat duyurdu! Fahiş fiyat artışlarına karşı yeni düzenleme yolda

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak, otomobil fiyatları başta olmak üzere stokçuluk ve fahiş artışlara karşı verilen mücadeleye ilişkin açıklama yaptı. Bakan Bolat, fahiş fiyat artışlarına yeni düzenlemelerin yolda olduğun duyurdu.
 - Kredi kartına daha fazla sıkılaştırma tavsiyesi
20 saat 48 dakika önce

Kredi kartı kullananlar dikkat! TCMB'ye kart borcu uyarısı geldi, daha fazla sıkılaşma yolda

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yasal takibe takılan kişi sayısı tavan yaparken dünyaca ünlü finans kuruluşu Fitch Ratings'ten Merkez Bankası'na (TCMB) kart borcu uyarısı geldi. Fitch, daha fazla sıkılaştırma yapılması gerekliliğine işaret etti.
 - Bitcoin ve borsa SOS veriyor!
22 saat 10 dakika önce

Bitcoin ve borsa SOS veriyor! Riskli varlıklarda alarm | 17 Nisan piyasa kapanış

Ortadoğu’da İsrail’in İran’a vereceği karşılık beklenirken, piyasalarda da özellikle riskli varlıklarda temkinli duruş korunuyor. Akşam saatlerinde Bitcoin’de satışlar hızlandı. BTC, 61 bin doların altına sarktı. Borsa İstanbul’da BİST100 endeksi ise bugün 9700’e kadar yükselse de tekrar düşüşe geçti ve 9530 seviyesinden kapandı. Analistler, belirsizlik sebebiyle riskli varlıklar üzerindeki baskının sürdüğünü belirtiyor.
 - "Ucuz altın aldım" derken hayatınızın şokunu yaşamayın
17 Nisan 2024 - 17:10

Uzmanlar uyardı! "Ucuz altın aldım" derken hayatınızın şokunu yaşamayın

Son dönemde küresel gelişmelerin de etkisiyle rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları, iç piyasada merdiven altı altın üretimi yapan sahtecileri hareketlendirdi. Uzmanlar, ucuz altın aldım diye sevinirken mağduriyetlerin yaşanmaması için altın alırken uygulanması gereken püf noktaların başında ses kontrol yöntemi geldiğine dikkat çekiyor.
 - Destici'den emekliye seyyanen zam çağrısı
17 Nisan 2024 - 16:32

Destici'den hükümete çağrı: Emekliye en az 5 bin TL seyyanen zam yapılmalı

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından olan BBP'nin lideri Mustafa Destici, emekliler için hükümete çağrı yaptı. Emekliye seyyanen zam yapılmasını isteyen Destici, "Devletimiz, hükümetimiz, bu mağduriyeti artık ortadan kaldırmalıdır. İvedilikle emeklilerimizle ilgili bir düzenleme yapmalı, en az asgari seyyanen 5 bin lira artış yaparak, öncelikle emeklilerimizi rahatlatmalıdır." dedi.
Sona Git
Döviz Çevirici