Sabiha Gökçen'de kıyasıya yarış

Sabiha Gökçen'de kıyasıya yarış

Ekonomi Haberleri

Sabiha Gökçen'in % 60'ına sahip olan Malaysia Airports, TAV'ın da teklif verdiği yüzde 40'lık hisseyi satın almak için öncelikli hakkını kullanacak.

Halen Sabiha Gökçen'in yüzde 60'ına sahip olan Malaysia Airports, TAV Havalimanları Holding'in de teklif verdiği yüzde 40'lık hisseyi satın almak için öncelikli hakkını kullanacak. Şirket Atatürk Havalimanı'nın işletmecisi TAV Havalimanları Holding'in 364 milyon dolar tutarındaki teklifine eşdeğer bir öneri için söz konusu hakkını kullanmak üzere bugün son kararını verecek. TAV, 15 Eylül 2014 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı'ın yüzde 80 hissesini satın aldığını duyurmuştu. KAP'a yapılan açıklamada, Sabiha Gökçen Havaliman'ında Limak'a ve İSG'ye ait olan toplam yüzde 80'lİk payı, toplam en çok 285 milyon avro karşılığında devralmak için hisse alım sözleşmesi imzaladığını açıklamıştı. Malaysian Airports aralık ayında, 225 milyon avro ödeyerek Sabiha Gökçen'deki payını yüzde 60'a çıkarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...