Dünyanın üretim üssü 5 yıl geri gitti

Dünyanın üretim üssü 5 yıl geri gitti

Ekonomi Haberleri

Çin, son 5 yılın en yavaş performansını göstererek yüzde 7.3 büyüdü. Vasat büyüme, emtia fiyatları üzerinde baskı olmaya devam edecek.

Avro Bölgesi'nde deflasyon endişeleri, Japonya'da zayıf üretim, gelişmekte olan ülkelerde vasat büyüme gibi problemlerle boğuşan küresel ekonomiye Çin'den iyi haber gelmedi. Çin, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 7.3 büyüyerek son 5 yılın en yavaş performansını gösterdi. Bu rakam, yüzde 6.6 büyümenin gerçekleştiği 2009 yılının birinci çeyreğinden bu yana en düşük seviye olarak dikkat çekti. Her ne kadar bazı ülkeler için yüzde 7 ve üzeri büyüme bir rüya gibi görünse de; Çin gibi milyarlık nüfusa sahip bir ülke için bu oranlar oldukça düşük kalıyor. Özellikle "küresel hammadde talebi" konusunda dünya tarafından dikkatle izlenen Çin'deki vasat büyümenin, emtia fiyatları üzerinde baskı unsuru olmaya devam edeceği öngörülüyor. Çin'in milli gelirinin yarısını oluşturan konut sektörü, bu yıl büyemeyi yavaşlatan en büyük etken oldu. Konut satışları yılın ilk 9 ayında yüzde 10 düştü. Çin, yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.4, ikinci çeyrekte ise 7.5 büyümüştü. Ülke, yıllık büyüme hedefini yüzde 7.5 olarak açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...