'Her yıl bir Kuveyt nüfusunu iş kazasında kaybediyoruz'

'Her yıl bir Kuveyt nüfusunu iş kazasında kaybediyoruz'

Ekonomi Haberleri

Dünyada her yıl 2 milyon 300 bin kişinin iş kazaları sonucu hayatını kaybettiğini belirten Faruk Çelik "Bu Kuveyt demek, Makedonya demek" dedi

Çalışma hayatı ve iş güvenliği ile ilgili düzenleme yaptıklarını söyleyen Bakan Faruk Çelik, amaçlarının iş kazalarını en aza indirmek olduğunu söyledi. Her yıl dünyada 2 milyon 300 bin kişinin iş kazaları sonucunda hayatını kaybettiğini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bu 2 milyon 300 bin kişi ne demek? Kuveyt demek, Makedonya demek. Her yıl bir ülke nüfusu kadar insan iş kazalarında can veriyor" dedi. Ankara'da düzenlenen "7. İş, Güvenlik ve Yaşam" zirvesine katılan Çelik, "2002 yılında 100 bin işçiden 16 kişi kazalarda hayatını kaybederken bu rakam 2012 yılı itibarıyla 100 bin işçide 6'ya düştü. Bu konuda Avrupa Birliği ortalamasının 100 bin işçiden 2 işçi olduğu düşünüldüğünde, sayının 16'dan 6'ya inmesi olumlu gelişme. Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği taslağı ile hiçbir insanımızın kaybedilmediği noktaya gelmek istiyoruz" diye konuştu.

KAN PARASI MI?

Zirve sonrasında soruları da cevaplayan Çelik, "Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili takipsizlik kararı vicdanınızı yaraladı mı?" sorusu üzerine, olayın vicdanı olan herkesi derinden yaraladığını ifade etti. Bazı ailelere "kan parası" ödenerek şikayetten vazgeçirildiği iddiası üzerine de Çelik, "Herhangi bir yerde bir kaza meydana gelmiş ve orada hukuki hakların dışında, vicdanlar dile geliyor, dula ve yetime sahip çıkılıyorsa ve ailelere sahip çıkılma gayreti varsa bu iyi bir durum. Aksi takdirde yalnız yasalar sadece bunu veriyor. Böyle demek olmaz. Yargının getirdiği haklar dışında yeni imkânlar sağlaması, olması gereken bir şeydir Ben olayın tam olarak içini bilemiyorum" cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...