Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turkcell'de rekor büyüme mobilden geldi

Turkcell'de rekor büyüme mobilden geldi

Ekonomi Haberleri

Turkcell yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerini yüzde 6 oranında artırarak 3 milyar 162 milyon lira ile tarihinin en yüksek gelirini elde etti.

Turkcell'in gelirleri, mobil internette ve Superonline satışlarındaki hızlı büyümeyle yılın üçüncü çeyreğinde 3.16 milyar liraya, net kârı da 755 milyon liraya yükseldi.Turkcell yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerini yüzde 6 oranında artırarak 3 milyar 162 milyon lira ile tarihinin en yüksek gelirini elde etti. Söz konusu büyümede yüzde 38 artan mobil internet geliri ve yüzde 38.2 yükselen Turkcell Superonline'nın katkısı etkili oldu. Bu dönemde, grubun Amortisman, Vergi, Faiz Öncesi Kârı (AVFÖK) bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla 1 milyar 50 milyon liraya ulaşarak rekor kırdı. Net kârı ise 755 milyon lira düzeyinde gerçekleşti. Turkcell, zorlu rekabet ortamına rağmen 2014'ün üçüncü çeyreğinde 97 bin abone kazandı. Toplam abone sayısını 34.7 milyona çıkaran şirket, faturalı abone sayısını bir önceki çeyreğe göre 295 bin artırdı. Faturalı abonelerin toplam abone içindeki payı da yüzde 42.6'ya yükseldi. nbsp;
Turkcell iştiraklerinin gelirleri yılın 3. çeyreğinde yüzde 11 artışla 685 milyon lira olurken, grup gelirlerine katkısı yüzde 21.7'ye yükseldi. Söz konusu dönemde gelirleri yıllık yüzde 38.2 artışla 327.6 milyon liraya ulaşan Turkcell Superonline, AVFÖK'ünü de yüzde 51.4 artırdı. Yılın üçüncü çeyreğinde 69 bin yeni abone kazanan Turkcell Superonline'ın ADSL kullanıcıları dahil olmak üzere toplam abone sayısı 1.1 milyona ulaştı. Fiber internet abone sayısı ise 33 bin artışla 686 bin oldu. Turkcell Superonline'nın fiber ağı da yaklaşık 2 milyon haneye ulaştı.
Mobil genişbant gelirlerinin artışında temel etken olan Turkcell şebekesindeki akıllı telefon sayısı, üçüncü çeyrekte 923 bin artarak toplam 11.9 milyona yükseldi. Böylece Turkcell şebekesindeki akıllı telefon penetrasyonu yüzde 37 seviyesine çıktı. Bu artışta özellikle ağustos sonunda başlayan "Akıllı Telefon Festivali" ve 9 Temmuz'da satışa çıkan "Turkcell T50" etkili oldu. Turkcell T50, 9 Temmuz'dan bu yana yaklaşık 270 bin sattı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...