Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Merkez 'özerk' diyoruz da halka biz hesap veriyoruz'

'Merkez 'özerk' diyoruz da halka biz hesap veriyoruz'

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı "Türkiye'de üretim yapılmaya teşvik eder görmediğimiz yüksek faizlerin cesur bir şekilde aşağı yönde çekilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye'nin katlandığı yüksek faiz maliyetlerinin gerekçesinin sağlam temellere oturduğuna inanmıyorum" dedi. Vestel'in, İngiltere'nin başkenti Londra'da yeni hizmet binasının açılışına katılan Bakan Zeybekci, faiz politikasına ilişkin soru üzerine şunları söyledi: "Görüşümüz son derece net. Türkiye'de faizlerin yüksek kalması için öne sürülen hiçbir gerekçeyi; ekonominin, yatırımların ve büyümenin katlandığı maliyetler olarak yeterli görmüyoruz. Onun için Türkiye'de üretim yapılmaya teşvik eder görmediğimiz yüksek faizlerin, cesur bir şekilde aşağı yönde çekilmesi gerektiğine inanıyoruz. Tabii ki Merkez Bankamız özerk diyoruz da, halkın katlandığı maliyetlerin hesabını vermesi gereken iktidar olarak da bizler varız burada. Bunu söylemeye devam edeceğiz. En kısa sürede inşallah bu yönde olumlu gelişmeler alacağımıza inanıyorum."
Londra'da İngiliz yetkililer ile yaptığı resmi temasları da değerlendiren Zeybekci; Gümrük Birliği Anlaşması'nda Türkiye'nin konumunun yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu. Zeybekci, şunları kaydetti: "Avrupa Birliği'nin üçüncü ülkelerle imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarında Türkiye, otomatik olarak kapılarını açıyor. Ama Avrupa Birliği'nin bu ülkelerden elde ettiği o hakları asla elde edemiyor. Geldiğimiz noktada ABD ve Avrupa artık basit bir serbest ticaret anlaşmasından çok daha fazla ekonomik entegrasyona gidiyorlar. Yaptığımız görüşmelerde bugüne kadar pozitif bir anlamda bir karşılık buluyoruz. Gümrük Birliğinin yenilenmesi, yeniden güncel hale getirilmesi ile ilgili mutabakatımız var.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...