10 numara yağ kullanımını mazotta ÖTV indirimi bitirir

10 numara yağ kullanımını mazotta ÖTV indirimi bitirir

Ekonomi Haberleri

Mehmet Erdoğan, kaçak mazot ve 10 numara yağa karşı olduklarını, bu durumun haksız rekabete, çevre kirliliğine vergi kaybına yol açtığını ifade etti.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, kaçak mazot ve 10 numara yağ kullanımının önüne geçilmesi amacıyla şehirlerarası D1 belgeli otobüs firmalarına mazot alışverişinde ÖTV indirimi yapılması gerektiğini söyledi. Sektör olarak kaçak mazot ve 10 numara yağa karşı olduklarını, bu durumun haksız rekabete, çevre kirliliğine vergi kaybına yol açtığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na bir örnek vermiştik. Bizim bir akaryakıt firmasıyla anlaşmamız var, kartımız var. Üyelerimiz bu karttan indirim noktasında yüzde 8 oranında yararlanıyor. Biliyorsunuz bayi kararlarına müdahaleyle yüzde 8 olan indirim yüzde 4'e düşmüştü. Anlaştığımız firmaların satışları birden yüzde 50'nin altına gerilemeye başladı. Demek ki yüzde 4'lük bir indirim dahi üyelerimizin başka mecralara kaçmasına sebep oldu. Ya 10 numara yağ kullandılar ya kaçak mazot kullandılar veya daha ucuz mazotlara gittiler. Dolayısıyla yüzde dörtlük indirimin müdahalesi bile sektörde sıkıntı oluşturuyor." Kaçak mazot ve 10 numara yağla ilgili yollarda denetimlerin arttığını belirten Erdoğan, 5 bin liraya kadar cezaların kesildiğini sözlerine ekledi. AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...