Orta gelir tuzağına karşı 3 İstanbul daha lazım

Orta gelir tuzağına karşı 3 İstanbul daha lazım

Ekonomi Haberleri

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Süleyman Onatça, İstanbul ve çevresindeki 14 ilde orta gelir tuzağı riski bulunmadığını söyledi.

2023 vizyonundaki hedeflere ulaşabilmek için mutlaka daha yüksek oranlı büyüme rakamlarının yakalanması gerektiğini vurgulayan Onatça, "Bölgeler arası gelişmişlik farkı İsviçre'de 1.6 kat, biraz daha orta gelişmiş ülkelerde 2.7 kat, Türkiye'de ise 4.3 kat. Böyle baktığımız zaman zaten bizim durumumuz görünüyor. Türkiye'ye 3 İstanbul daha lazım. Böylelikle çevrelerindeki illeri besleyerek, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırabilirler" dedi. Büyüme oranının, beklentilerin altında gerçekleştiği sürece de orta gelir tuzağından kurtulmanın mümkün olmadığını vurgulayan Onatça, "Bizim en büyük sıkıntımız kişi başı milli gelirin belli bir seviyeye gelip, o seviyeyi geçememesidir. Katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...