Çin faiz düşürdü, Merkez Bankası alıma başladı

Çin faiz düşürdü, Merkez Bankası alıma başladı

Ekonomi Haberleri

Çin Merkez Bankası, borçlanma maliyetlerini aşağı çekmek ve yavaşlayan ekonomiyi canlandırmak amacıyla faiz oranlarını düşürdü

Merkez Bankası bir yıllık gösterge borç verme faizini 40 baz puan aşağı çekerek yüzde 5.6'ya indirdi. Bir yıllık gösterge mevduat faizini ise 25 baz puan düşüren banka, faiz indirimlerinin 22 Kasım'dan itibaren geçerli olacağını belirtti. Çin Merkez Bankası ayrıca, ülkedeki finansal piyasalarda bol miktarda likidite olduğunu ve bankanın ihtiyaç duyulduğunda likidite desteği sağlayacağını açıkladı.

RESESYON KORKUSU
Çin'in sürpriz faiz indirimiyle moral bulan Avrupa borsaları, Avrupa Merkez Bankası'nın da (ECB), ekonomiyi destekleyip resesyonu önlemek amacıyla varlık alımlarına başladığını açıklamasıyla birlikte yükselişe geçti. Avrupa borsalarındaki yükseliş yüzde 2'nin üstüne çıktı. ECB Başkanı Mario Draghi, varlık alımının büyüklüğü, hızı ve kompozisyonunu gerektiğinde yeniden ayarlama konusunda kararlı olduklarını belirtti. Varlığa dayalı menkul kıymetlerin yanı sıra ipotekli tahvil alımlarının da portföy dengelemesi açısından gerekli etkilerin ulaşılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Draghi, "Varlık alımının büyüklüğünü, hızını ve kompozisyonunu gerektiğinde yeniden ayarlama konusunda kararlıyız" dedi.

PETROL YÜKSELDİ
Son 4 yılın en düşük seviyesinde bulunan Brent petrolün varil fiyatı, OPEC'in üretimi kısabileceği yönündeki spekülasyonun ardından yükseldi. Çin'den gelen faiz indirimi haberi de petrolü 80 doların üzerine taşıdı. Altın da üç haftanın zirvesine çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...