Turizm sektöründe erken rezervasyon dönemi başladı

/ Kaynak: AA
Turizm sektöründe erken rezervasyon dönemi başladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Turizm sektörü, yerli turistlerin yaz sezonunda daha uygun fiyata tatil yapmasına imkan sağlayan erken rezervasyon kampanyasını başlattı.

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektörün katkılarıyla 6 yıl önce hayata geçirilen erken rezervasyon kampanyasının her geçen yıl vatandaşlardan daha fazla rağbet gördüğünü söyledi.Bu yıl beklentilerinin geçen yıldan daha yüksek olduğunu belirten Onaran, "Erken rezervasyon döneminde satılan tatillerde ve tur paketlerinde oda başına 199 avroya kadar indirimler var. Kampanya 31 Ocak'a kadar sürecek. 28 Şubat'ı geçirmeyi çok tercih edemiyoruz. Eğer yerli turistler rezervasyonlarını ilk dönemde, yani kasım-aralık döneminde yaptırırsa maliyetine yakın bir rakamla tatile gidebilecek" diye konuştu.
-Yurtdışında tercih İtalya ve Orta Avrupa'dan yana
Onaran, erken rezervasyonda en çok satılan yerlerin "ana destinasyon" olarak adlandırılan tatil bölgeleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Yurtdışında genelde Türkler'in en çok seyahat ettiği İtalya, Orta Avrupa'da Budapeşte, Viyana, Prag; Balkanlar'da Hırvatistan, Bosna Hersek ve Makedonya; İspanya, Madrid'i içeren Endülüs turları; Uzakdoğu'da Bangkok, Pataya turları gibi turlar satılıyor. Sıcak olması nedeniyle kuzey ülkeleri Rusya gibi şehirleri içeren kara turları ve Volga Nehri üzerinde yapılan turlar da büyük ilgi görüyor. Bu yıl da bu yönde bir talep olmasını bekliyoruz".
-Yurtiçinde Akdeniz ve Ege öne çıkıyor
Yurtiçinde ise ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege'nin tercih edildiğini ifade eden Onaran, kültür turlarında erken rezervasyon talebinin gerçekleşmediğini, genellikle bu tür tatillere gideceklerin son dakika alımlar yaptığını söyledi.
Ali Onaran, ayrıca erken rezervasyonda dünyada tercih edilen "yielding" sisteminin de Türkiye'de son 5 yıldır öne çıkmaya başladığını bildirdi.
Bu sistemde 1 yıl öncesinden uçak biletlerinin toplu satın alınarak kış mevsimi ve diğer tüm mevsimlerde çok avantajlı maliyetlerle tatilseverlere sunulduğuna dikkat çeken Onaran, şunları anlattı:
"Vatandaşlar kış boyunca 149 avrodan başlayan fiyatlarla Saraybosna ve Üsküp turu, 199 avroya Roma, Prag ve Belgrad turları yapabiliyor. 3 ülkenin görülebileceği Benelüks-Paris turunu bile kış döneminde 299 avroya organize ediyoruz. Bu satın alımlarımız ve yielding sisteminin de beraberinde kışın sunduğumuz uygun fiyatları ilkbahar ve yaz aylarına da yayma şansımız oluyor."
-Yielding sistemi nedir?
Avrupa'da yıllardır uygulanan yielding sisteminde tatilciler biletini erken rezervasyon döneminde uçak boş iken aldığında Avrupa'ya 100 avroya uçabiliyor. Uçak belli bir doluluğa geldiğinde fiyat 130 avrolara geliyor, satıldıkça fiyatın arttığı ve uçağa gelen yolcuların ortalamasının satılması gereken en uygun rakamı vermesi anlamına gelen sistem turlarda da aynı şekilde uygulanıyor. Örneğin Prag seyahatini 6 ay önce alan vatandaş 199 avro, tur 10 kişiye ulaştıktan sonra satın alan vatandaş 229 avro, 20 kişiye ulaştığında alan vatandaş ise 259 avro ödüyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...