Bakan istedi, indirim yüzde 20'ye çıktı

Bakan istedi, indirim yüzde 20'ye çıktı

Ekonomi Haberleri

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır'ın isteği üzerine yüzde 15 bilet indirimini yüzde 20'ye çıkardı


Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın himayelerinde, Türk Hava Yolları (THY) ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında imzalanan protokolle Erasmus programı yararlanıcılarına, projeleri kapsamında gerçekleştirecekleri yurt dışı seyahatlerinde yüzde 20 bilet indirimi ve 10 kilogram ek bagaj hakkı tanınacak.

THY ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında Erasmus programından yararlananların biletlerinde indirim ve kargolarında ek bagaj hakkı sağlanmasına yönelik iş birliği protokolü, THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen törende imzalandı.

Bakan istedi, indirim yüzde 20'ye çıktı

Bakan Bozkır, THY'nin, gençlerin yararına olan proje için iş birliği teklifinde bulunduğunu belirterek, protokolle Avrupa'ya seyahat edecek Erasmus yararlanıcısı gençlere, THY uçuşlarında yüzde 15 indirim ve 10 kilogram ek bagaj hakkı sunulacağını bildirdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun müzakere kabiliyetinin çok iyi olduğuna işaret eden Bozkır, Topçu'ya "Gerçekten THY'yi bugüne getirirken, bu müzakere kabiliyetinden Türkiyemiz, hava yollarımız ve hava yolumuz çok yararlandı. Ama ben de bu ülkenin AB Başmüzakerecisiyim. Onun için kendisine bir ricada bulunuyorum. Acaba bu yüzde 15 indirimi biraz daha yukarılara çekebilir miyiz? Bugünün bir hatırası olsun. Sayın Topçu, acaba bunu biraz yükseltebilir miyiz?" diye sordu.

Topçu da "Sizinle müzakere edilmez Sayın Bakanım. Yüzde 20 yapalım" dedi.

Bozkır da teklifinin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Topçu'ya projeden yararlanacak gençler adına teşekkür etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...