Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yargıtay'dan akıl hastasına krediye veto

Yargıtay'dan akıl hastasına krediye veto

Ekonomi Haberleri

Akıl hastası olan oğlunun bankadan çektiği kredi sözleşmelerinin iptal edilmesi için babanın açtığı davada Yargıtay bankayı haksız buldu.

Konya'da A.S 2010 yılında bir bankadan 6 bin TL ve 5 bin TL olmak üzere 2 kere tüketici kredisi çekti. Bunun üzerine babası M.S oğlunun 'mental retardasyon' hastası olduğunu, bu hastalığın aktif dönemlerde kendini kaybettiğini, yaptığı ya da yapmadığı işlemleri hatırlayamadığını, yaptığı işlemlerin bilincinde olmadığını iddia etti. M.S ayrıca, oğlunun hastalığının aktif olduğu dönemlerde krediyi çektiğini belirtti. Bunun üzerine M.S, oğlu tarafından ehliyetsiz bir şekilde bankaya borçlandığını, söz konusu kredi sözleşmesinin ve geri ödeme planlarının iptali ile oğlunun borçlu olmadığının tespitine karar verilmesini talep ederek dava açtı. Konya Tüketici Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, davanın reddine ve akıl hastası A.S'nin borçlu olduğuna karar verdi. Hükmün davacı M.S tarafından temyizi üzerine Yargıtay yerel mahkemenin kararını bozdu. Yerel mahkeme kararında direnirken, Yargıtay yerel mahkemenin direnme kararını şu gerekçeyle bozdu: "Ayırt etme gücü bulunmayan kimsenin fiilleri hukuki bir sonuç doğurmayacağından, kısıtlı A.S'nin imzaladığı tüketici kredi sözleşmesi geçersiz olup, hukuki bir sonuç doğurmaz."
Ebru Karatosun ANKARA nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...