Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Saraybosna ile İstanbul borsaları arasında iş birliği

/ Kaynak: AA
Saraybosna ile İstanbul borsaları arasında iş birliği

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Turhan: Bu ortaklık da Bosna Hersek devleti ile ortaklık ve dostluğumuz gibi uzun süreli olacaktır

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Saraybosna Borsası'nda işlem gören 10 Pay'dan oluşan SASX-10 Pay Endeksi'nin vadeli işlem sözleşmelerinin Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) satılması dolayısıyla düzenlenen toplantıya katıldı.
Saraybosna Borsası'ndan yöneticilerin de katıldığı programın ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Turhan, ABD'li astronot Neil Armstrong'un 1969 yılında Ay'a ilk ayak bastığında söylediği "Bir insan için küçük, insanlık için dev bir adım" ifadesini hatırlattı.
Turhan, "Ben de bugün için aynı ifadeyi kullanmak istiyorum. Bizim Saraybosna Borsası ile ortaklığımız, bugün ilk somut sonucunu getirdi. SASX Endeksi, artık Borsa İstanbul'da işlem görecek" dedi. Türkiye'nin, dünyanın en büyük 16. ekonomisi olduğunu ve G-20 gibi önemli bir oluşumun dönem başkanlığını yapacağını anımsatan Turhan, Borsa İstanbul'un da bölgenin en büyük borsası olduğunu anlattı.
Turhan, bilgi ve tecrübelerini Saraybosna Borsası'na aktarmaya hazır olduklarını söyleyerek, Saraybosna Borsası'nı "stratejik bir ortak" olarak gördüklerini vurguladı. Turhan, "Bu ortaklık da Bosna Hersek devleti ile olan ortaklık ve dostluğumuz gibi uzun süreli olacaktır" diye konuştu.
- "İş birliği, Saraybosna Borsası'nı küresel yatırımcılara da açacak"
Saraybosna Borsası Genel Müdürü Tarik Kurbegoviç de Borsa İstanbul ile hayata geçirdikleri projenin, iki borsa arasındaki yoğun ve somut iş birliğini gösteren birçok projeden sadece biri olduğunu belirtti. Saraybosna Borsası'nda işlem gören 10 Pay'dan oluşan SASX-10 Endeksi'nin vadeli işlem sözleşmelerinin Borsa İstanbul VİOP'ta işlem görmesinin önemine dikkati çeken Kurbegoviç, Borsa İstanbul'da işlem yapan milyonlarca yatırımcının Saraybosna Borsası'nda işlem gören ürünleri görebildiklerine işaret etti.
Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Bölümü Direktörü Adnan Serhat Görgün ise Borsa İstanbul ile Saraybosna Borsası arasındaki bağın, Saraybosna Borsası'nı güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda küresel yatırımcılara da açacağını vurguladı.
Saraybosna Borsası Denetim Kurulu Başkanı Ziyad Blekiç de Borsa İstanbul ile iş birliğinin, Bosna Hersek sermaye piyasasının gelişimi açısından son derece önemli olduğunu kaydederek, "Bugün bir araya gelmemize vesile olan proje, bu yolda atılmış önemli bir adım" dedi. Saraybosna Borsası ile Borsa İstanbul arasındaki iş birliğin gelecekte de güçlenerek devam edeceğini söyleyen Blekiç, "Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Borsa İstanbul'un verdiği destek bizim için son derece değerli" ifadesini kullandı.
Saraybosna Borsası SASX-10 Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri, 15 Aralık 2014 tarihinden itibaren VİOP'ta Türk lirası cinsinden işlem görmeye başlamıştı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...