Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kıdem tazminatı için süre verdi! 'Seçime kadar çözülecek'

Kıdem tazminatı için süre verdi! 'Seçime kadar çözülecek'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Birisi, kıdem tazminatından istifade eden çalışanlarımızın, gerçek çalışanlara nispeti çok düşüktür. Yüzde 85-90 bundan faydalanamaz durumdadır. Birinci hedefimiz bütün çalışan kesimleri içerecek şekilde nasıl yaygınlaştırabiliriz?
Öbür taraftan kıdem tazminatının işveren üzerine getirdiği bazı yükler var. Bunları yükleri azaltıp, işçilerimizin yaygın biçimde kıdem tazminatından istifade etmelerini sağlayacak bir mekanizmayı nasıl kurabiliriz?
İşverenlerimizin yükünü hafifleten, ama işçilerimizin de bundan istifade etmesini, bu haktan bu imkandan istifade etmelerini devam ettirecek bir arayış içerisindeyiz. Bu çalışmaları btün paydaşlarla paylaşarak birlikte bir4 çözüme kavuşturmak.Bu zaten kıdem tazminatıyla birlikte değerlendirilecek bir husus. herkes için en uygun modeli geliştireceğiz." dedi.


BİR GÜNDE 505 İŞÇİ GELDİ
Bakan Çelik ise "Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, hükümet olarak tarafların uzlaşmasını hedef alan bir konu. Ama işin özü şu. Bütün açıklığıyla ifade ettik. Şu andaki uygulama sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Dün, 505 işçinin kıdem tazminatını alamadığı için bakanlğımıza müracaatı vardır. Bu bir günde bize gelen bir talep. Burada amaç bütün işçilerin bu haktan yararlanmasını sağlayacakları bir düzenlemeye geçmektir. İşçilerimizin bir hak kaybı, ne programımızda, ne söylemimizde, ne eylemimizde söz konusu değildir. Tüm çalışanlar açısından son derece önemli bir adım diye düşünüyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...