Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Grev ertelendi ama sendika şubeleri beklemede

/ Kaynak: DHA
Grev ertelendi ama sendika şubeleri beklemede

Ekonomi Haberleri  / DHA

Bakanlar Kurulu'nun kararı sendika şubelerine ulaştı. Birleşik Metal-İş Sendikası, Türkiye genelinde dün grev başlatmıştı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın 10'u Kocaeli'de bulunan Türkiye genelinde 10 ildeki 22 fabrikada dün başlattığı grevin, bugün Bakanlık Kurulu kararı ile 60 gün ertelenmesine ilişkin karar, sendika şubelerine ulaştı. İşçiler DİSK Genel Merkezi'nin vereceği karar için beklemeye başladı. Grevin ilk gününde, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan fabrikalardaki grevdeki işçileri birçok kişi ziyaret etti. Cengiz Makina ile Yücel Boru Fabrikası'na Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi yöneticiledriyle birlikte giden CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de grev gömleği giyip onlara destek verdi. Kocaeli bölgesindeki 10 fabrikada grev devam ederken, Bakanlar Kurulu'nun grevi 60 gün süreyle ertlediğine ilişkin kararı bir anda sendika şubesi ile grevdeki fabrikaları hareketlendirdi. Saat 16.30 sıralarında Bakanlar Kurulu'nun kararı Birleşik Meral İş Sendikası'nın Gebze Şubesi'ne de ulaşmasına rağmen, sendika yöneticileri DİSK ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı'nın toplantı yaptıklarını ve bu toplantıdan çıkacak karara göre hareket edeceklerini, bu saat itibarıyla grev gömleklerinin çıkarılmadığını söyledi. Sendika şubesinin Mali Sekreteri Ali Gündüz, "Şu anda beklemedeyiz ve genel merkezin alacağı kararı bekliyoruz" dedi.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...