Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Banka ve spor kulüpleri yakın takibe alınıyor

Banka ve spor kulüpleri yakın takibe alınıyor

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanlığı kara paraya karşı savaş açıyor.

Maliye Bakanlığı, kara para aklamaya ve terörü finanse edenlere bu yıl da göz açtırmayacak. Bakanlığa gelen ihbarlar, polis ve savcılıktan gelen talepler tek tek incelenecek ve gerekli işlemler yapılacak.
Kara para aklama ve terörü finanse eden kişiler hakkında gelen taleplerin, şüpheli işlem bildirimlerinin analiz ve değerlendirmelerinin yapılmasının ardından uzmanlık alanı farklı olan 7 farklı denetim birimiyle inceleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu kapsamda elde edilen veriler ilgili kamu idareleriyle paylaşılacak. Ayrıca çeşitli banka ve sigorta şirketleri, noterler ve spor kulüplerinin de suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi konusunda çıkarılmış mevzuata uyup uymadıkları takip edilecek. nbsp;Bu konuda geçen yılın verileri dikkate alındığında Maliye Bakanlığına 30 bine yakın şüpheli işlem bildirimi gelmesi bekleniyor. Ayrıca 90 yükümlünün denetlenmesi planlanıyor. Aklama suçlarından dolayı savcılıklara yapılacak muhtemel suç duyurularından en az yüzde 85'ine dava açılabileceği öngörülüyor. Terörün finansmanı suçuna ilişkin olarak yapılacak değerlendirmelerin tamamlanma süresinin 15 ayı bulabileceği belirtiliyor. Para aklama suçuna ilişkin değerlendirme süresi ise 6 ay olacak.
Osman Çobanoğlu ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...